Πολιτική απορρήτου

1. Εισαγωγικό σημείωμα για την Εταιρεία μας:

Εδώ και χρόνια, γνωρίζουμε καλά πως κάθε ταξίδι έχει τη δική του σημασία, τη δική του περιπέτεια, τη δική του ομορφιά. Τώρα πλέον, κάθε ταξίδι έχει και τη δική του ευκολία! Με το TRAVELFERRY, την καινούργια πλατφόρμα κράτησης και αγοράς ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, οργανώνετε τα ταξίδια σας εύκολα και γρήγορα, από την άνεση του σπιτιού σας! Το TRAVELFERRY αποτελεί τη νέα μας πρόταση για τη διαδικτυακή αγορά και κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Εύχρηστο, αξιόπιστο και ασφαλές για τις οικονομικές σας συναλλαγές, σας μεταφέρει μ’ ένα κλικ σε όλους τους αγαπημένους σας προορισμούς! Έχοντας ως οδηγό την πολυετή πείρα του Giovanti Travel στην ακτοπλοΐα και στον τουρισμό, σας προσφέρουμε υπηρεσίες ποιότητας και επαγγελματική εξυπηρέτηση.Το τηλεφωνικό μας κέντρο και οι συνεργάτες μας συνδυάζουν τεχνογνωσία, ευγένεια, συνεχή εκπαίδευση, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή αρχή για ξέγνοιαστα και απολαυστικά ταξίδια! Γιατί για όλους εμάς, τους ανθρώπους του TRAVELFERRY, σημασία έχει το δικό σας ταξίδι πάντα διατηρώντας με ασφάλεια τα στοιχεία όλων των χρηστών που επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας!

Έχουμε ορίσει, επίσης, υπεύθυνο προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (“DPO”), ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίβλεψη των ερωτημάτων που τίθενται αναφορικά με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την παρούσα  , συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε αιτήματος άσκησης των δικαιωμάτων σας βάσει νομοθεσίας, επικοινωνήστε με τον DPO στα εξής στοιχεία με την ακόλουθη Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: gdpr@travelferry.com  και την Ταχυδρομική διεύθυνση: Ακτή Ποσειδώνος 26, ΤΚ 18531 (1ος όροφος) Πειραιάς, Ελλάδα.

Στη συνέχεια σας αναφέρουμε ότι έχουμε ορίσει Υπεύθυνο προστασίας των δεδομένων που μας έρχονται και αναφέρουμε τα καθήκοντα του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων που έχει ορίσει η εταιρεία μας, για την εκτέλεση, μεταξύ άλλων, των εξής καθηκόντων: 

α) Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων μας ενημερώνει και μας συμβουλεύει για τις υποχρεώσεις σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, 
β) Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων παρακολουθεί τη συμμόρφωση μας με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μέσω της ανάθεσης αρμοδιοτήτων, της ευαισθητοποίησης και της κατάρτισης των υπαλλήλων μας που συμμετέχουν στις πράξεις επεξεργασίας, και σχετικών ελέγχων.

γ) Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων μας παρέχει συμβουλές, όταν ζητείται, όσον αφορά την εκτίμηση αντικτύπου σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας, 
δ) συνεργάζεται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (στο εξής «ΑΠΔΠΧ»), όταν το απαιτούν οι περιστάσεις,
ε) Ο Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων ενεργεί ως σημείο επικοινωνίας μας με την ΑΠΔΠΧ για ζητήματα που σχετίζονται με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 

Η επωνυμία της εταιρείας μας: Το TravelFerry ανήκει στην εταιρεία με την επωνυμία Βασίλειος Μάρκου & ΣΙΑ ΕΠΕ, με έδρα τον Πειραιά.

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ακτή Ποσειδώνος 26, τκ 18531 Πειραιάς (1ος όροφος).

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2104115000

Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου/ E-mail: customerservice@travelferry.com

Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου/ E-mail Υπευθυνου Προστασίας Δεδομένων : gdpr@travelferry.com

2. Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων:

Η ασφάλεια και το απόρρητο των προσωπικών σας δεδομένων αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για εμάς. Παρακαλούμε να διαβάσετε όλους τους όρους καθώς  και τη σχετική πολιτική της εταιρίας μας αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, ώστε να λάβετε την απαραίτητη ενημέρωση αναφορικά με τις πρακτικές απορρήτου μας. Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, συναινείτε και συγχρόνως αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τις πρακτικές που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η Εταιρεία μας έχει ως βασική προτεραιότητά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα οποία επεξεργάζεται και συμμορφώνεται διαρκώς με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σας καλούμε και σας προτρέπουμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, προκειμένου να ενημερωθείτε επαρκώς αναφορικά με το είδος των δεδομένων που επεξεργαζόμαστε κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας.

3. Γενικά

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και με σκοπό την ελεύθερη κυκλοφορία των εν λόγω αυτών δεδομένων και σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ. Μέσω της συγκεκριμένης Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σας ενημερώνουμε για το ποιες πληροφορίες (εφεξής «προσωπικά δεδομένα») ενδέχεται να συλλέξουμε από εσάς, για ποιο λόγο θα χρησιμοποιηθούν, με ποιους θα μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες, καθώς και ποιες διαδικασίες ασφάλειας έχουμε εφαρμόσει για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.  Ως προσωπικά δεδομένα νοούνται πληροφορίες που μπορούν να συνδεθούν με ένα συγκεκριμένο άτομο, όπως το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου ή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι συναλλαγές σας με εμάς και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Οι πληροφορίες που συλλέγονται, ελέγχονται από την TRAVELFERRY (εφεξής «εμείς» και «εμάς»), με έδρα στον Πειραιά , Ελλάδα.

Διατηρείτε πάντα την δυνατότητα να υποβάλετε παράπονα οποιαδήποτε στιγμή εσείς επιθυμείτε στην επιβλέπουσα αρχή της χώρας σας σχετικά με ζητήματα προστασίας δεδομένων. Στην Ελλάδα, αυτή η αρχή είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μπορείτε να βρείτε σχετικές λεπτομέρειες μέσω της ακόλουθης σύνδεσης: www.dpa.gr.  Θα επιθυμούσαμε και θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι ωστόσο αν μας δινόταν η ευκαιρία να διαχειριστούμε τους προβληματισμούς σας πριν προσεγγίσετε την αρχή προστασίας δεδομένων και γι’ αυτό παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με μας αρχικά, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας  που αναφέρονται ανωτέρω.

Περαιτέρω, όταν προβαίνετε στην πραγματοποίηση μια κράτησης μέσω της Ιστοσελίδας μας, υπεισέρχεστε σε μια συμβατική σχέση μαζί μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση μίας κράτησης μέσω της ιστοσελίδας μας, είναι η συλλογή, διαχείριση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται προκειμένου να είμαστε εμείς σε θέση να εκπληρώσουμε τη συμβατική μας υποχρέωση απέναντί σας, για καθορισμένους, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν υποβάλλονται σε περαιτέρω επεξεργασία κατά τρόπο ασύμβατο προς τους σκοπούς αυτούς (άρθρο 5 παρ. 1β Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679). Σε αυτή τη συμβατική σχέση στην οποία Εσείς είστε το Υποκείμενο των Προσωπικών Δεδομένων, η Εταιρεία μας λειτουργεί είτε ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων είτε ως Εκτελών την Επεξεργασία (άρθρο 4 Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679).

4. Δικαιώματα Χρηστών/Επισκεπτών αναφορικά με την πρόσβασης σύμφωνα με το άρθρο 15ΓΚΠΔ, ή την διόρθωσης σύμφωνα με το άρθρο 16 ΓΚΠΔ ή την διαγραφή σύμφωνα με το άρθρο 17 ΓΚΠΔ ή τον περιορισμό της επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο 18 ΓΚΠΔ και τον περιορισμό της φορητότητας των προσωπικών σας δεδομένων σύμφωνα με το άρθρο 20 ΓΚΠΔ 

Αρχικά θέλουμε να γνωρίζετε ότι έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε την επισκόπηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας που υποβάλλονται σε επεξεργασία από την εταιρεία μας ή για λογαριασμό της εταιρείας μας. Επίσης, έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε, να διαγράψετε ή να περιορίσετε την επεξεργασία, των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας ανάλογα τη περίπτωση. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα επικοινωνώντας μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο gdpr@travelferry.com  και υποβάλλοντας σχετικό αίτημα σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση.

Α) Έχετε το δικαίωμα να πληροφορηθείτε κατόπιν αιτήσεως και ατελώς, σύμφωνα με το άρθρο 15 παράγραφος 1 ΓΚΠΔ, σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε αποθηκεύσει για το πρόσωπό σας. Αυτό περιλαμβάνει ειδικότερα:

  • τους σκοπούς της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
  • τις κατηγορίες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που επεξεργαζόμαστε,
  • τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες των αποδεκτών στους οποίους κοινολογούνται ή πρόκειται να κοινολογηθούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν,
  • εάν είναι δυνατόν, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή, όταν αυτό είναι αδύνατο, τα κριτήρια που καθορίζουν το εν λόγω διάστημα,
  • την ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για διόρθωση ή διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορά το υποκείμενο των δεδομένων ή δικαιώματος αντίταξης στην εν λόγω επεξεργασία,
  • το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή,
  • κάθε διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με την προέλευσή τους, όταν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν συλλέγονται από το υποκείμενο των δεδομένων,
  • την ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, που προβλέπεται στο άρθρο 22, παράγραφοι 1 και 4 ΓΚΠΔ και, τουλάχιστον στις περιπτώσεις αυτές, σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λογική που ακολουθείται, καθώς και τη σημασία και τις προβλεπόμενες συνέπειες της εν λόγω επεξεργασίας για το υποκείμενο των δεδομένων.

Όταν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα διαβιβάζονται σε τρίτη χώρα ή σε διεθνή οργανισμό, το υποκείμενο των δεδομένων έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για τις κατάλληλες εγγυήσεις σύμφωνα με το άρθρο 46 ΓΚΠΔ σχετικά με τη διαβίβαση.

Β) Έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε από εμάς σύμφωνα με το άρθρο 16 ΓΚΠΔ χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση τη διόρθωση ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν. Έχοντας υπόψη τους σκοπούς της επεξεργασίας, έχετε το δικαίωμα να απαιτήσετε τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων μέσω συμπληρωματικής δήλωσης.

Γ) Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς σύμφωνα με το άρθρο 17 ΓΚΠΔ τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εάν ισχύει ένας από τους ακόλουθους λόγους:

  • τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ' άλλο τρόπο σε επεξεργασία,
  • ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας επί της οποίας βασίζεται η επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο α) ή το άρθρο 9, παράγραφος 2, στοιχείο α) ΓΚΠΔ και δεν υπάρχει άλλη νομική βάση για την επεξεργασία,
  • αντιτίθεστε στην επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 21, παράγραφος 1 ή παράγραφος 2 ΓΚΠΔ και δεν υπάρχουν επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι για την επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 21, παράγραφος 2 ΓΚΠΔ,
  • τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα,
  • τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να διαγραφούν, ώστε να τηρηθεί μια νομική υποχρέωση,
  • τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα έχουν συλλεχθεί σε σχέση με την προσφορά υπηρεσιών της κοινωνίας των πληροφοριών που αναφέρονται στο άρθρο 8, παράγραφος 1 ΓΚΠΔ.

Όταν έχουμε δημοσιοποιήσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και υποχρεούμεθα να τα διαγράψουμε, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθέσιμη τεχνολογία και το κόστος εφαρμογής, θα λάβουμε εύλογα μέτρα για να ενημερώσουμε τους τρίτους που επεξεργάζονται τα δικά σας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ότι απαιτείτε και ζητήσατε από αυτούς τη διαγραφή τυχόν συνδέσμων με τα δεδομένα αυτά ή αντιγράφων ή αναπαραγωγών των εν λόγω δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Δ) Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από εμάς τον περιορισμό της επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο 18 ΓΚΠΔ, όταν ισχύει μια από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
  • η επεξεργασία είναι παράνομη και ζητάτε αντί της διαγραφής τον περιορισμό της χρήσης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,
  • ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν χρειάζεται πλέον τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά απαιτούνται από το υποκείμενο των δεδομένων για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών αξιώσεων,
  • ή έχετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία σύμφωνα με το άρθρο 21, παράγραφος 1 ΓΚΠΔ, εν αναμονή της επαλήθευσης του κατά πόσον οι νόμιμοι λόγοι του υπευθύνου επεξεργασίας υπερισχύουν έναντι των λόγων του υποκειμένου των δεδομένων.

 

Ε) Έχετε το δικαίωμα σύμφωνα με το άρθρο 20 ΓΚΠΔ να λάβετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, και τα οποία έχετε παράσχει σε εμάς σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζετε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας χωρίς αντίρρηση από εμάς, όταν:

  • η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεση σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο α) ή το άρθρο 9, παράγραφος 2, στοιχείο α) ή σε σύμβαση σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο β) ΓΚΠΔ και
  • η επεξεργασία διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα.

Κατά την άσκηση του δικαιώματος στη φορητότητα δεδομένων έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να διαβιβαστούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα απευθείας από εμάς σε έναν άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας, σε περίπτωση που αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Σε αυτό το σημείο κρίνεται απαραίτητο να σας ενημερώσουμε ότι αναφορικά με τα αιτήματα που κατατίθενται αλλά δεν πληρούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές της Εταιρείας ενδέχεται να ζητηθεί η εκ νέου σύνταξή τους ή να απορριφθούν, και ότι ορισμένα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εξαιρούνται από τέτοια αιτήματα πρόσβασης, διόρθωσης και διαγραφής, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για την προστασία δεδομένων και άλλους νόμους και κανονισμούς. Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας έχετε παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα διαβιβάσουμε, κατ’ απαίτησή σας, τα δεδομένα σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον αυτό είναι τεχνικώς εφικτό.

5. Δικαίωμα Χρηστών/Επισκεπτών στην προβολή αντιρρήσεων σύμφωνα με το άρθρο 21 ΓΚΠΔ

Υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 21, παράγραφος 1 ΓΚΠΔ μπορείτε να προβάλλετε εναντίωση στην επεξεργασία δεδομένων για άλλους λόγους που προκύπτουν από την ιδιαιτερότητα της κατάστασης. Επιθυμούμε να γνωρίζετε ότι υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 21, παράγραφος 1 ΓΚΠΔ σας παρέχετε η δυνατότητα σε ορισμένες περιπτώσεις, να απαιτήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, αλλά εφόσον συντρέχουν επιτακτικοί νόμιμοι λόγοι, θα εξακολουθήσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και εφόσον το πράξετε, θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας.

Ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί εδώ ότι σε περίπτωση που έχετε δώσει συγκατάθεση για τη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της εκ μέρους μας επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων πριν από την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

Το ανωτέρω γενικό δικαίωμα εναντίωσης ισχύει για όλους τους σκοπούς επεξεργασίας δεδομένων που περιγράφονται στους παρόντες όρους προστασίας δεδομένων, όπου τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία δυνάμει του άρθρου 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) ΓΚΠΔ. Αντίθετα από το ειδικό δικαίωμα εναντίωσης που αφορά την επεξεργασία δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς (πρβλ. ανωτέρω,), έχουμε υποχρέωση σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ να εφαρμόσουμε το εν λόγω γενικό δικαίωμα εναντίωσης μόνο αν μας αναφέρετε λόγους υπέρτερης σημασίας, π.χ. έναν πιθανό κίνδυνο για τη ζωή ή την υγεία. Πέραν αυτού υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθείτε στην αρμόδια εποπτική αρχή ή στον  υπεύθυνο προστασίας δεδομένων του TravelFerry.

6. Διατήρηση προσωπικών δεδομένων

Δέον να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/ χρηστών διατηρούνται αποκλειστικά και μόνο για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση του εκάστοτε σκοπού για τον οποίο συνελέγησαν, σε πλήρη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Περαιτέρω, όταν ολοκληρωθεί ο σκοπός επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, τότε αυτά διαγράφονται. Οι συγκεκριμένες περίοδοι διατήρησης για καθέναν από τους σχετικούς σκοπούς επεξεργασίας παρατίθενται στο παρόν ανάλογα τη περίπτωση.

7. Με ποιους και πως μοιραζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας (αποδέκτες προσωπικών δεδομένων)

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να καταστεί αναγκαίο να μοιραστούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας με τρίτους για να μας βοηθήσουν να σας παρέχουμε υπηρεσίες και προϊόντα και για να διαχειριστούμε την ιστοσελίδα μας. Σχετικά με το ποιοι  μπορεί να είναι αυτοί οι τρίτοι δείτε στη συνέχεια ενδεικτικά ποιοι μπορεί να είναι αυτοί και όχι περιοριστικά: α)κοινόχρηστα πληροφοριακά συστήματα εντός του ομίλου, β) πάροχοι υπηρεσιών, όταν απαιτείται, για την παροχή σε εμάς μιας υπηρεσίας και για την παροχή υπηρεσιών ανάλυσης δεδομένων (π.χ. παροχή και συντήρηση λογιστικών λογισμικών, ακτοπλοϊκές εταιρείες, πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων, ορκωτοί ελεγκτές), γ)πάροχοι υπηρεσιών που μας βοηθούν να οργανώσουμε εκστρατείες και προωθητικές ενέργειες, δ) σε διαφημιστικές εταιρείες, ε)πρακτορεία ΜΜΕ για σκοπούς εμπορικής προώθησης και έρευνας, στ) σε περίπτωση που η εταιρεία στην οποία ανήκει το TravleFerry πωλήσει σε τρίτους όλα ή τμήμα των στοιχείων ενεργητικού ή των μεριδίων μίας εταιρείας του ομίλου, στην οποία διαβιβάστηκαν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας ενδέχεται να παρασχεθούν στους εν λόγω τρίτους.

Εν συνεχεία σας ενημερώνουμε ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η εταιρεία στην οποία ανήκει το TravelFerry, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, διαβιβάζει τα δεδομένα σας σε τρίτους εκτελούντες την επεξεργασία, αφενός καθορίζει η ίδια η εταιρεία τα επιμέρους στοιχεία της επεξεργασίας (τρόπο, μέσα, περίοδο διατήρησης κλπ) και αφετέρου υπογράφει ειδική σύμβαση με τους εκτελούντες την επεξεργασία προκειμένου να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία θα διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, ότι θα λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της εμπιστευτικότητας και της ασφάλειας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ότι κάθε φυσικό πρόσωπο θα μπορεί ελεύθερα και ανεμπόδιστα να ασκήσει τα δικαιώματά του.  

Τα δεδομένα αυτά μπορεί, επίσης, να διαβιβαστούν για την εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων σε εταιρείες εντός του BLUE STAR FERRIES όπως και σε άλλες συνεργαζόμενες ακτοπλοϊκές εταιρίες αντιστοίχως.

Σημαντικό να γνωρίζετε επίσης ότι οι εν λόγω τρίτοι ενδέχεται να έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή σε άλλες περιοχές του κόσμου. Όταν αποθηκεύουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα εκτός ΕΟΧ διασφαλίζουμε ένα κατάλληλο επίπεδο προστασίας των μεταβιβαζόμενων δεδομένων. Εφόσον πρόκειται να διαβιβάσουμε προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτη χώρα, δηλαδή σε χώρα εκτός ΕΟΧ ή σε διεθνή οργανισμό, θα ενημερωθείτε πριν από τη διαβίβασή τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ. Τέλος, ενδέχεται να χρειαστεί να παράσχουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε φορείς επιβολής του νόμου, προκειμένου να συμμορφωθούμε με νομική υποχρέωση ή δικαστική εντολή.

8. Ασφάλεια δεδομένων

Σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία στην οποία ανήκει το TravleFerry  διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων τους, για τη διασφάλιση του απορρήτου της επεξεργασίας τους και της προστασίας τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή/απώλεια/αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλης μορφής αθέμιτη επεξεργασία.

Δέον αν σημειωθεί ότι παρόλο που η εταιρεία μας καταβάλλει πάντα κάθε δυνατή  προσπάθεια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Εταιρεία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των δεδομένων που μεταδίδονται μέσω της ιστοσελίδας της, καθώς η μετάδοση πληροφοριών μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτα ασφαλής. Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους σε άλλες ιστοσελίδες. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων, το περιεχόμενο και την ασφάλεια που έχουν άλλες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν διέπονται από την παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων και για τον λόγο αυτό σας συμβουλεύουμε να μελετάτε πάντα προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων σε αυτές τις ιστοσελίδες. Επίσης, εάν επιλέξετε να κοινοποιήσετε πληροφορίες από την ιστοσελίδα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

9. Ποια προσωπικά δεδομένα σας συλλέγουμε και πώς τα συλλέγουμε

Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα ως εξής:

  • Πληροφορίες όταν αγοράζετε εισιτήρια.

 Σε περίπτωση που προβείτε στην αγορά εισιτηρίου, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμό σας, το φύλο σας, η ηλικία, η χώρα γέννησης, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου σας καθώς και στοιχεία πληρωμής (αριθμός και στοιχεία τραπεζικής κάρτας). Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για να ολοκληρωθεί η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης και για να συμμορφωθούμε με τις νόμιμες υποχρεώσεις μας ( ΠΔ 23/1999).  Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί  να επιλέξετε να μας δώσετε και άλλες πληροφορίες, ενδεχομένως και δεδομένα υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσετε την έκδοση εκπτωτικών εισιτηρίων (π.χ. φοιτητική ιδιότητα, ιδιότητα τρίτεκνου/πολύτεκνου, ιδιότητα ασφαλισμένου στο ΝΑΤ/ΑΜΕΑ). Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τη νομική προστασία της εταιρείας.

Η αγορά των εισητηρίων με τη χρήση πιστωτικών καρτών/χρεωστικών καρτών ή ότιδήποτε άλλο γίνεται μέσω των ακολούθων τρόπων:

  1. Alpha Bank μέσω Cardlink με redirect κατευθείαν σε περιβάλλον της τράπεζας
  2. Paypal με redirect κατευθείαν στο περιβάλλον του paypal

Στο burger menu του website μας στο κάτω μέρος καθώς και στην σελίδα των πληρωμών υπάρχουν τα λογότυπα που δείχνουν ότι οι πληρωμές καλύπτουν τα πρωτόκολλα ασφάλειας. 

  • Πληροφορίες όταν επικοινωνείτε μαζί μας.

Όταν εισέρχεστε  στην ιστοσελίδα μας και έχετε μία ερώτηση ή κάποια παρατήρηση, μπορείτε να την υποβάλετε στην Εταιρεία μας με τη συμπλήρωση της διαθέσιμης στην ιστοσελίδα φόρμας επικοινωνίας. Θα σας ζητηθεί να δηλώσετε το e-mail σας καθώς και πληροφορίες σχετικά με το αίτημά σας/ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο για να απαντήσουμε σε σχέση με το ερώτημά σας/παρατήρησή σας. Θα προβούμε σε καταχώριση των αιτημάτων σας, των ερωτήσεών σας/παρατηρήσεών σας και των αντίστοιχων απαντήσεών μας και τυχόν άλλων ενεργειών για τη διαχείριση του αιτήματός σας/επικοινωνίας σας. Όλες οι πληροφορίες θα διατηρούνται για 12 μήνες μετά από τη διευθέτηση της ερώτησης ή της καταγγελίας σας ή το κλείσιμο της υπόθεσης.

  • Πληροφορίες όταν εσείς μας παρέχετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail) για να σας στείλουμε το ενημερωτικό δελτίο μας.

Θα χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να σας ενημερώσουμε σχετικά με καινούρια ή ήδη υπάρχοντα προϊόντα ή/και τις υπάρχουσες ή μελλοντικές προσφορές ή/και τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τη σχετική συγκατάθεση οποιαδήποτε στιγμή.

  • Πληροφορίες όταν συμμετέχετε σε εκστρατείες, κληρώσεις δώρων, διαγωνισμούς.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς, κληρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις/εκστρατείες, θα σας ζητηθούν διάφορα στοιχεία όπως είναι το όνομα, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (email), ο αριθμός τηλεφώνου σας και απαντήσεις σε τυχόν ανοιχτές ερωτήσεις των διαγωνισμών. Χρειαζόμαστε αυτές τις πληροφορίες για την επεξεργασία της συμμετοχής σας και για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με το δώρο που τυχόν θα έχετε κερδίσει. Ενδέχεται να σας ζητηθεί και η φυσική σας διεύθυνση ή άλλα στοιχεία που τυχόν απαιτούνται για να σας αποσταλούν τα δώρα/εισιτήρια/προϊόντα με το ταχυδρομείο. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας στις εκστρατείες, τις κληρώσεις δώρων και τους διαγωνισμούς μας θα διατηρούνται από εμάς για μέγιστο χρονικό διάστημα 12 μηνών μετά από το τέλος του διαγωνισμού. Οι πληροφορίες δεν θα χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς εάν δεν έχετε ενημερωθεί ρητά για τους εν λόγω σκοπούς ή/και δεν έχει ζητηθεί προηγουμένως η συγκατάθεσή σας. Σας ενημερώνουμε ότι συλλέγουμε επίσης πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Instagram, Facebook, Twitter) της Εταιρείας (π.χ. για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς της εταιρείας) που είναι απαραίτητες για την εγγραφή ή σύνδεση, για τις οποίες έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να μοιραστεί με εμάς, όπως το όνομά σας και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η συλλογή άλλων πληροφοριών μπορεί να εξαρτάται από τις ρυθμίσεις απορρήτου που έχετε καθορίσει με τον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οπότε παρακαλείσθε να μελετήσετε τη δήλωση ή πολιτική απορρήτου της σχετικής υπηρεσίας. Σημειώνουμε ότι ο χρόνος τήρησης των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται στο πλαίσιο διενέργειας διαγωνισμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι 12 μήνες.

  • Πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας και τη χρήση της ιστοσελίδας μας

Σας ενημερώνομε ότι προβαίνουμε στη συλλογή ορισμένων στοιχείων και  πληροφοριών κατά την είσοδο σας  στην ιστοσελίδα μας, όπως τη διεύθυνση IP σας, την κατηγορία συσκευής, το πρόγραμμα περιήγησης και το είδος προγράμματος περιήγησης ιστού, τα κλικ και τις προβολές. Οι πληροφορίες σχετικά με τη χρήση από εσάς της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα να προβούμε σε κατηγοριοποιήσεις, δηλαδή να διαμορφώσουμε ομάδες επισκεπτών της ιστοσελίδας ή πελατών με ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, όπως ηλικιακή ομάδα, φύλο ή περιοχή. Είναι πιθανό να σας προσθέσουμε σε μία από τις κατηγορίες μας. Χρησιμοποιούμε τις κατηγορίες για την εξατομίκευση της ιστοσελίδας και, παραδείγματος χάριν, για να αλλάξουμε τη σειρά του σημείου προβολής ορισμένων θεμάτων, ώστε να είναι πιο πιθανό να τα δείτε. Ενδέχεται, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε τις κατηγορίες για να προβάλλουμε ηλεκτρονικές διαφημίσεις που θεωρούμε ότι σας ενδιαφέρουν και για να σας αποστείλουμε εμπορικά μηνύματα. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως απαιτείται στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στους καταναλωτές και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους καταναλωτές, και να βελτιώσουμε την πώληση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για μέγιστο διάστημα 12 μηνών.

  • Προώθηση προϊόντων - Μάρκετινγκ

Εν συνεχεία, δέον να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες συνδυάζουμε πληροφορίες σχετικά με τις ηλεκτρονικές αναζητήσεις σας (κλικ και προβολές), τις ρυθμίσεις σας στην ιστοσελίδα μας, τα αιτήματά σας για εξυπηρέτηση πελατών και το ιστορικό επικοινωνίας σας. Αυτές οι πληροφορίες μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε διαφορετικά κανάλια για τη διαχείριση των σχέσεων και το μάρκετινγκ των προϊόντων και των υπηρεσιών μας σε εσάς μέσω e-mail, διαφημιστικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τηλεφώνου ή διαδικτυακής διαφήμισης, που μπορεί να περιλαμβάνουν την εξατομίκευση του περιεχομένου και των προσφορών της ιστοσελίδας, ώστε να προσαρμόζονται στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να εξαιρεθείτε από τη λήψη ενημερωτικού δελτίου, διαφημιστικού ταχυδρομείου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνικών κλήσεων και μπορείτε να προβάλετε αντίρρηση στη χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αυτή, διαβάστε τις επόμενες παραγράφους της παρούσας πολιτικής).

Τονίζουμε ότι η χρήση των εν λόγω δεδομένων  προσωπικού χαρακτήρα, κρίνεται απαραίτητη και απαιτείται, στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας στους πελάτες και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας, να έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε περισσότερους πελάτες και να βελτιώσουμε την πώληση των προϊόντων μας. Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όπως καθορίζεται σύμφωνα με τους σχετικούς σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (π.χ. όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, για τη συμμετοχή σε κληρώσεις δώρων). Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα διαγράφονται ή καθίστανται ανώνυμα συνήθως εντός μέγιστου χρονικού διαστήματος 12 μηνών.

 

  • Πληροφορίες για τη συντήρηση και τη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας

Περαιτέρω κρίνεται δέον να τονιστεί ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας χρησιμοποιούνται επίσης για τη συντήρηση και ανάλυση της ιστοσελίδας μας, με σκοπό την επίλυση ζητημάτων απόδοσης, τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της εμπειρίας του χρήστη. Καταγράφουμε κάθε χρήση της ιστοσελίδας μας. Η χρήση από εμάς των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας για αυτούς τους σκοπούς είναι αναγκαία στο πλαίσιο των νομίμων συμφερόντων μας και οι πληροφορίες διατηρούνται για μέγιστο χρονικό διάστημα 12 μηνών. Τα αρχεία καταγραφής της χρήσης της ιστοσελίδας θα διαγράφονται εντός 12 μηνών μετά τη δημιουργία τους.

10. Σκοποί χρήσης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας.

Στο παρόν αναλύουμε κατωτέρω το σύνολο των τρόπων με τους οποίους έχουμε σκοπό να προβούμε στη χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα και περιγράφουμε τις αντίστοιχες νομικές βάσεις στις οποίες στηρίζεται το σύνολο των ενέργειων μας αυτών.  Εν συνεχεία, περιγράφουμε επίσης ανάλογα με την περίσταση ποια είναι τα έννομα συμφέροντά μας.

Τονίζουμε στο σημείο αυτό τη διατήρηση του δικαιώματος μας να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για περισσότερους από έναν νομικούς λόγους ανάλογα με τον συγκεκριμένο σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας. Έχετε τη δυνατότητα να προβαίνετε σε επικοινωνία μαζί μας σε περίπτωση που χρειάζεστε διευκρινίσεις για τον συγκεκριμένο νομικό λόγο στον οποίο βασιζόμαστε ώστε να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα. Επιπροσθέτως στους ακόλουθους όρους που αναφέρονται κατωτέρω περιγράφουμε περισσότερους από έναν λόγους βάσει των οποίων στηριζόμαστε για να προβαίνουμε στις ενέργειες αυτές:

Α) Αρχικά σημειώνουμε την παροχή των υπηρεσιών της Εταιρείας:

Συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας κυρίως για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας (πώληση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων) και να εκτελεστεί η σχετική σύμβαση την οποία επιθυμείτε. Χωρίς την επεξεργασία των δεδομένων σας δεν είναι δυνατό να εκτελεστεί  η συγκεκριμένη σύμβαση.

Σημειώνεται ότι η Νομική βάση της επεξεργασίας αυτής είναι η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφος 1 στοιχείο στ)  ΓΚΠΔ.

Περαιτέρω, στην περίπτωση που οικειοθελώς επιλέγετε να παρέχετε δεδομένα υγείας ή άλλα δεδομένα (π.χ. ιδιότητα τρίτεκνου/ασφαλισμένου ΝΑΤ) που σας αφορούν προκειμένου να ενταχθείτε στην αντίστοιχη εκπτωτική κατηγορία, η νομική βάση της επεξεργασίας των δεδομένων υγείας σας είναι η ρητή συγκατάθεσή σας. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας σχετικά με την περαιτέρω επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας στέλνοντας μήνυμα στο gdpr@travelferry.com, όμως η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που προηγήθηκε της ανάκλησης.

Επίσης, αν συμμετέχετε σε κάποια από τις έρευνες πελατών μας, αυτό πραγματοποιείται σε καθαρά εκούσια βάση. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω ανώνυμης έρευνας δεν αποθηκεύονται πληροφορίες, οι οποίες επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων για τον συμμετέχοντα στην έρευνα. Αποθηκεύονται μόνο η ημερομηνία και η ώρα της συμμετοχής σας. Κάθε προσωπική πληροφορία, την οποία παρέχετε κατά την απάντηση στην έρευνά μας, θεωρείται ότι δόθηκε εκουσίως και αποθηκεύεται σύμφωνα με τον ΓΚΠΔ. Παρακαλούμε να μην αναφέρετε στα πεδία ελεύθερου κειμένου το όνομά σας ή παρόμοια στοιχεία, τα οποία επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων για εσάς ή άλλα πρόσωπα. Σε περίπτωση παροχής της δήλωσης συγκατάθεσης στο πλαίσιο μιας έρευνας πελατών, νομική βάση της επεξεργασίας δεδομένων, η οποία βασίζεται στη συγκατάθεση, αποτελεί το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο α) ΓΚΠΔ. Εφόσον χορηγήσατε συγκαταθέσεις στο πλαίσιο μιας έρευνας πελατών, έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τις εν λόγω συγκαταθέσεις ανά πάσα στιγμή με ισχύ για το μέλλον. Αναλυτικότερες ρυθμίσεις σχετικά με τις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν στις ειδικές αρχές προστασίας δεδομένων της εκάστοτε έρευνας πελατών.

 

Β) Υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων και/ ή συγχρόνως την εξέλιξη και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών:

Προβαίνουμε στην Χρήση των προσωπικών σας δεδομένων προκειμένου να ανιχνεύσουμε προβλήματα στο διακομιστή και να εξασφαλίσουμε την καλή λειτουργία της ιστοσελίδας μας. Το TravelFerry που ανήκει στην ανωτέρω αναφερόμενη Εταιρεία  προβαίνει στη χρήση  των προσωπικών  δεδομένα των χρηστών, τα οποία συλλέγει μέσω της ιστοσελίδας, με σκοπό να προσφέρει νέες υπηρεσίες μέσω της ιστοσελίδας ή να βελτιώσει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι η Νομική βάση της επεξεργασίας αυτής είναι το έννομο συμφέρον της Εταιρείας να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της ιστοσελίδας της και να βελτιώνει τις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

Γ) Ρητά σημειώνουμε ότι οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε  με τις νομικές μας υποχρεώσεις: Όταν δεχόμαστε σχετικά εντάλματα δικαστηρίων ή δημοσίων αρχών, ενδέχεται να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στα αιτήματα αυτά.

Σημειώνεται ότι η Νομική βάση της επεξεργασίας αυτής είναι η συμμόρφωση με τις νομικές μας υποχρεώσεις.

Δ) Επιπροσθέτως σημειώνουμε ότι χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες των προσωπικών σας δεδομένων με σκοπό τη διενέργεια εταιρικών διαγωνισμών με  την επεξεργασία των   προσωπικών σας αυτών δεδομένων  που υποβάλλετε μέσω της ιστοσελίδας και των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης για τη συμμετοχή σας σε διαγωνισμούς της εταιρείας. Έχετε δηλαδή  τη δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας μας, από το ενημερωτικό δελτίο μας να συμμετάσχετε σε διαγωνισμούς. Αν δεν προβλέπεται διαφορετικά στις ειδικές αρχές προστασίας δεδομένων του εκάστοτε διαγωνισμού ή αν δεν μας χορηγήσατε πρόσθετη ρητή συγκατάθεση, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας διαβιβάσατε στο πλαίσιο της συμμετοχής σε διαγωνισμό θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση του διαγωνισμού (π.χ. ανακοίνωση νικητών, ειδοποίηση νικητών, αποστολή του επάθλου). Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων αποτελεί καταρχήν το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) ΓΚΠΔ. Σε περίπτωση παροχής της δήλωσης συγκατάθεσης στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού, το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο α) ΓΚΠΔ αποτελεί τη νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων που βασίζεται σε συγκατάθεση. Εφόσον χορηγήσατε συναινέσεις στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού, έχετε τη δυνατότητα να ανακαλέσετε τις εν λόγω συναινέσεις ανά πάσα στιγμή με ισχύ για το μέλλον. Αναλυτικότερες ρυθμίσεις για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν στις ειδικές αρχές προστασίας δεδομένων του εκάστοτε διαγωνισμού.

Αποδέκτες/ κατηγορίες αποδεκτών:

Η διαβίβαση σε τρίτους πραγματοποιείται μόνο αν αυτό απαιτείται για τη διεκπεραίωση του διαγωνισμού (π.χ. αποστολή του επάθλου μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας). Αποκλείεται κατά κανόνα η περαιτέρω διαβίβαση σε τρίτους.

Διάρκεια αποθήκευσης/ κριτήρια καθορισμού της διάρκειας αποθήκευσης:

Μετά το τέλος του διαγωνισμού και την ανακοίνωση των νικητών τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων διαγράφονται. Σε περίπτωση υλικού επάθλου, τα δεδομένα των νικητών φυλάσσονται για όλη τη διάρκεια ύπαρξης νομίμων αξιώσεων εγγύησης, για να είναι εφικτή η εκ των υστέρων αποκατάσταση ή η ανταλλαγή σε περίπτωση ελαττώματος

Σημειώνεται ότι η Νομική βάση της επεξεργασίας αυτής είναι η εκτέλεση της σύμβασης, ήτοι με τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό αποδέχεστε τους όρους διενέργειας αυτού και συνάπτετε σύμβαση με την Εταιρεία).

Ε)  Περαιτέρω σημειώνεται ότι χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες των προσωπικών σας δεδομένων με σκοπό τη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της Εταιρείας μας : Οι πληροφορίες σχετικά με την χρήση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε τμήματα, που ομαδοποιούν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας και τους καταναλωτές με κοινά χαρακτηριστικά όπως ηλικία, γένος και περιοχή. Τα τμήματα στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να προσαρμόσουμε την ιστοσελίδα μας και να αλλάζουμε π.χ. τη σειρά των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας ή να σας εμφανίζεται μια διαφήμιση η οποία πιστεύουμε ότι είναι σχετική με εσάς. Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε δεδομένα σας που έχετε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αν π.χ. συμμετάσχετε σε εταιρικό διαγωνισμό μέσω κοινωνικού δικτύου), εφόσον έχετε δώσει στον πάροχο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης την άδεια να τα μοιραστεί με εμάς.

Νομική βάση για την προαναφερθείσα επεξεργασία είναι το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) ΓΚΠΔ ή, σε περίπτωση ύπαρξης αντίστοιχης συγκατάθεσης, το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο α) ΓΚΠΔ. Η επεξεργασία των δεδομένων των υφιστάμενων πελατών για ίδιους διαφημιστικούς σκοπούς ή διαφημιστικούς σκοπούς τρίτων πρέπει να εκλαμβάνεται ως έννομο συμφέρον.

ΣΤ) Επιπροσθέτως,  σημειώνεται ότι χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες των προσωπικών σας δεδομένων με σκοπό τη νομική προστασία της εταιρείας στην οποία ανήκει το TravelFerry στα πλαίσια εξασφάλισης της εφαρμογής των όρων χρήσης της ιστοσελίδας μας και προστασία των νομικών μας δικαιωμάτων.

Σημειώνεται ότι η Νομική βάση της επεξεργασίας αυτής είναι τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας.

Ζ) Εν συνεχεία, σημειώνεται ότι χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες των προσωπικών σας δεδομένων με σκοπό την αποστολή του ενημερωτικού δελτίου του TravelFerry  (newsletter) με τα προϊόντα της εταιρείας μας. Για αυτό το λόγο θα σας στείλουμε το newsletter μας όταν εσείς μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας γι’ αυτό ή όταν έχει προηγηθεί συναλλακτική σχέση μεταξύ μας σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 11 παρ. 3 του ν.3471/2006.

Σημειώνεται ότι η Νομική βάση της επεξεργασίας αυτής είναι η συγκατάθεσή σας (όταν συμπληρώνετε τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα μας) ή τα έννομα συμφέροντά μας (όταν είστε ήδη πελάτες μας) ενώ συγχρόνως νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων στο πλαίσιο της αποστολής του ενημερωτικού δελτίου αποτελεί η συγκατάθεση σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφος 1, α) ΓΚΠΔ. Τονίζεται σε αυτό το σημείο ότι σε κάθε περίπτωση θα έχετε οιαδήποτε στιγμή το δικαίωμα να δηλώσετε εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον το ενημερωτικό μας δελτίο (newsletter)  και σε περίπτωση που λάβετε μία τέτοια απόφαση, η απόφασή σας αυτή θα είναι απολύτως σεβαστή από εμάς και την εταιρεία μας

11. Εφαρμοστέο Δίκαιο

Για οποιαδήποτε διαφορά ανακύψει από τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας, αποκλειστικά αρμόδια θα είναι τα ελληνικά δικαστήρια.

12. Τροποποιήσεις

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει συνταχθεί κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων με αριθμ. 2016/679/ΕΕ και των συμπληρωματικών του Οδηγιών 2016/680/ΕΕ6 και 2016/681/ΕΕ7. Σε περίπτωση επικαιροποίησης οποιαδήποτε αλλαγή θα αναρτηθεί στην παρούσα ιστοσελίδα και θα φέρει ημερομηνία αναθεώρησης.

13. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εταιρείας για ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στην ηλεκτρονική διεύθυνση gdpr@travelferry.com.

{{ item.message }}
{{ item.message }}