Κατοικίδια - Αποσκευές

Κατοικίδιο στο πλοίο

Για τις περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες η μεταφορά κατοικίδιων επιτρέπεται, αλλά κάθε εταιρεία ακολουθεί τη δική της πολιτική και ανάλογα το δρομολόγιο. Το αν το κατοικίδιό σας θα παραμείνει στο όχημα ή θα περάσει το ταξίδι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για κατοικίδια, εξαρτάται από τη διάρκεια και το είδος του δρομολογίου. Τα πλοία διαθέτουν ειδικές καμπίνες σε περιορισμένο αριθμό, αλλά και ειδικούς χώρους διαμονής κατοικίδιων, γι’ αυτό καλό είναι να κάνετε εγκαίρως κράτηση θέσης. Απαγορεύεται η παραμονή των κατοικίδιων σε άλλες καμπίνες (εκτός των ειδικών), στα μπαρ, τα εστιατόρια και τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου.
Οι επιβάτες με κατοικίδιο θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους απαραίτητους κανονισμούς. Αν περιφέρεστε με το κατοικίδιό σας πρέπει πάντα να του φοράτε το λουρί και να το συνοδεύετε και υποχρεωτικά να του φοράτε και φίμωτρο.
Σημαντικό επίσης είναι οι επιβάτες με κατοικίδιο να έχουν πάντα μαζί τους το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας.

Εννοείται ότι οι επιβάτες με κατοικίδιο είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή των κατοικίδιων. Στα πλοία θα βρείτε ειδικό χώρο για την καθημερινή υγιεινή των κατοικίδιων. Ασυνόδευτα κατοικίδια δεν γίνονται δεκτά στο πλοίο.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Ταξίδι με σκύλο βοηθείας

Για τους σκύλους βοηθείας, εκπαιδευμένους σκύλους οδηγούς τυφλών και σκύλους βοηθούς ατόμων με αναπηρίες, ο εκπαιδευτής ή χρήστης, κατά περίπτωση, του σκύλου φέρει και επιδεικνύει, όποτε του ζητείται από ελεγκτές, τα εκ του νόμου οριζόμενα παραστατικά. Οι σκύλοι βοηθείας, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, μπορούν να μεταφερθούν χωρίς το κλουβί μεταφοράς και χωρίς το φίμωτρο, εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού.

Αποσκευές που δικαιούται ο επιβάτης

Οι αποσκευές που δικαιούται να μεταφέρει ένας επιβάτης είναι δύο (2) χειραποσκευές συνολικού βάρους έως 50 kg ή 1 κυβικό μέτρο. Όλες οι αποσκευές είναι απαραίτητο να τοποθετούνται στα ειδικά σημεία του πλοίου και πάντα σύμφωνα με υποδείξεις του πληρώματος.
Μην τοποθετείτε στις αποσκευές αντικείμενα αξίας. Τα αντικείμενα αξίας προτείνεται να παραδίδονται στους υπεύθυνους Αξιωματικούς του πλοίου προς φύλαξη. Ο μεταφορέας ευθύνεται για τη φθορά ή απώλεια των αποσκευών εντός του πλοίου, μόνο εφόσον αυτές παραδίδονται για φύλαξη και εκδίδεται σχετική απόδειξη. Ο μεταφορέας δεν ευθύνεται για απώλεια χρημάτων, πολύτιμων ειδών ή αποσκευών στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, στα οχήματα ή στις καμπίνες.

Απολεσθέντα αντικείμενα

Σε περίπτωση απολεσθέντων αντικειμένων, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε απευθείας με την ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Το TRAVEL FERRY δεν φέρει καμία ευθύνη για:

Καταστροφή ή τυχόν απώλεια αποσκευών ή προσωπικής περιουσίας κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.

{{ item.message }}
{{ item.message }}