Πίσω στις ενημερώσεις

Γιατί οι Σπέτσες είναι υπέροχες ακόμα και τον χειμώνα

Είναι top το καλοκαίρι, είναι top το Πάσχα. Γιατί να μην είναι και top τον χειμώνα; Ε λοιπόν είναι! Οι Σπέτσες είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά, όχι μόνο του Αργοσαρωνικού, αλλά όλης της Ελλάδας – μην το πάμε και πιο μακριά και μας πείτε και υπερβολικούς – και ακόμα και τον χειμώνα έχει τη δική της αίγλη και χάρη. Άσχετα με το αν έχεις επισκεφτεί ή όχι τις Σπέτσες το καλοκαίρι, το χειμωνιάτικο τοπίο τους αποτελεί μια εμπειρία που σίγουρα πρέπει να ζήσεις.

 

Η ζωή στο νησί

Τον χειμώνα οι Σπέτσες διανύουν μια σχετικά ήρεμη περίοδο. Οι 4000 μόνιμοι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα πλέον να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν για τη νέα σεζόν. Δεν είναι και λίγο άλλωστε να υποδέχεσαι χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο το καλοκαίρι.

Τους χειμερινούς μήνες, όσο τα υπόλοιπα νησιά – και ειδικά αυτά των Κυκλάδων – ταλαιπωρούνται από ανέμους που καθιστούν την πρόσβασή σε αυτά αρκετά δύσκολη, οι Σπέτσες είναι διαθέσιμες για καθένα που θέλει να τις επισκεφτεί. Μην ξεχνάς ότι ακριβώς απέναντι είναι το Πόρτο Χέλι, οπότε μπορείς μέσα σε λίγα λεπτά να είσαι στο νησί.

 

Με όχημα τα… πόδια σου

Οι χαλαροί ρυθμοί, στους οποίους κινείται το νησί, δένουν αρμονικά με την πιο άγρια εκδοχή της φύσης. Οι Σπέτσες που έτσι κι αλλιώς είναι ιδανικές για πεζοπορία, μιας και δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, προσκαλούν τους επισκέπτες να τις εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν όλες τις ομορφιές του αργολικού κόλπου και του ίδιου του νησιού.

Εκτός από την ομορφιά που διαθέτει η ίδια η Ντάπια και η Πλατεία Ποσειδωνίου, οι Σπέτσες κατακλύζονται από μονοπάτια. Τα μονοπάτια των Σπετσών σχηματίζουν ένα δίκτυο 19 διαδρομών με μήκος 65,3 χιλιόμετρα. Όρεξη και διάθεση να έχετε!

 

Τι άλλα αξιοθέατα μπορείς να δεις στις Σπέτσες;

Όσο γεμίζεις τις μπαταρίες σου στις γαλήνιες, αυτή την εποχή, Σπέτσες, μπορείς παράλληλα να επισκεφτείς το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας που λειτουργεί και ως Μουσείο, και να ταξιδέψεις πίσω στην Επανάσταση του ’21, ενώ μπορείς να δεις και το νεοκλασικό αρχοντικό του Σωτήριου Ανάργυρου, ευεργέτη των Σπετσών, που χτίστηκε τον 18ο αιώνα, αλλά και τοο ιστορικό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική.

 

Από φαγητό τι παίζει;

Είναι λογικό ότι δεν θα βρεις τόσα μαγαζιά ανοιχτά, όσα βρίσκεις και το καλοκαίρι, αλλά οι ταβέρνες, τα εστιατόρια και τα μπαράκια που παραμένουν ανοιχτά, θα σου προσφέρουν ό,τι μπορεί να χρειαστείς, και μάλιστα χωρίς την κοσμοσυρροή που θα βίωνες τους ζεστούς μήνες. Άσε που με μια-δυο φορές θα γνωριστείς με τους ντόπιους, και θα γίνεις κι εσύ ένας από αυτούς.

 

Κλείσε τώρα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις Σπέτσες στο Travel Ferry

{{ item.message }}
{{ item.message }}