Πίσω στις ενημερώσεις

Νησιώτικοι προορισμοί για Πρωτοχρονιά

Η ερώτηση των ημερών είναι μία: «Εσύ πού θα κάνεις Πρωτοχρονιά;». Οι απαντήσεις πολλές. Σπάνια όμως η απάντηση περιλαμβάνει κάποιο νησί. ΛΑΘΟΣ θα πούμε εμείς. Μπορεί τα ελληνικά νησιά να είναι, κυρίως, συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, όμως η Πρωτοχρονιά σε νησί, προσφέρει ένα μοναδικό και μαγευτικό σκηνικό για τον εορτασμό της νέας χρονιάς. Ας δούμε μερικούς από τους πιο σαγηνευτικούς νησιωτικούς προορισμούς για Πρωτοχρονιά, και ας υποδεχθούμε το 2024 με τον καλύτερο τρόπο.

 

Αλλαγή χρόνου στην ονειρεμένη Πάρο


Από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, η Πάρος σε περιμένει να την επισκεφτείς και την Πρωτοχρονιά, και να ζήσεις τη δικιά της μαγεία. Στολισμένοι δρόμοι, λαμπιόνια, αρώματα. H Πάρος θα σε συνεπάρει! Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι ολόκληρη η περίοδος των Χριστουγέννων είναι ιδιαίτερη στην Πάρο. Τα παιδιά ψάλλουν τα κάλαντα και την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι δρόμοι μοσχομυρίζουν από τα Χριστόψωμα που ψήνουν οι νοικοκυρές. Αν μπορέσεις να μείνεις και μέχρι τα Θεοφάνια, θα παρακολουθήσεις τους ιερείς που «φωτίζουν» τα σπίτια με βασιλικό, ενώ το απόγευμα θα ακούσεις και τα παριανά κάλαντα. Μοναδική εμπειρία!

 

Ξεχωριστή Πρωτοχρονιά στη Μύκονο

Αν θες να περάσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τη μυρωδιά από τις δίπλες, τους κουραμπιέδες και φοινίκια να σε ακολουθεί παντού, τότε ο προορισμός σου είναι η Μύκονος. Σίγουρα, δεν θα έχει τον κοσμοπολίτικο αέρα που έχει το καλοκαίρι, αλλά αυτή άλλωστε δεν είναι και η μαγεία; Πότε αλλιώς έχεις δει ξανά τη Μύκονο έτσι; Ξεχωριστή είναι και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Χώρα, όπου θα αντικρίσεις ομάδες των καλαντιστάδων, να περιφέρονται με φαναράκια στα χέρια, ψάλλοντας μυκονιάτικα κάλαντα. Επειδή όπως, για Μύκονο μιλάμε, δεν μπορούν να λείπουν και οι χοροί. Πιο συγκεκριμένα, στα Φώτα, περίοπτη θέση έχουν τα μπαλόσια, ένας χορός, έθιμο βενετσιάνικης προέλευσης, που συνοδεύεται από βιολιά, τσαμπούνες και τουμπάκια.

 

Νέα χρονιά στην Ύδρα


Κοντά στην Αθήνα, η Ύδρα προσφέρεται για μια ιδιαίτερη πρωτοχρονιάτικη εξόρμηση. Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού ντύνεται με γιορτινά χρώματα και λαμποκοπάει απ’ άκρη σε άκρη. Μην παραξενευτείς αν έρθουν να σου «πουν τα Χριστούγεννα». Έτσι λένε στην Ύδρα τα κάλαντα. Επίσης, θα πρέπει να σε προειδοποιήσουμε. Εκτός από τα πυροτεχνήματα και τις καμπάνες στην αλλαγή του χρόνου, στην Ύδρα, βαράνε και τα κανόνια – όχι του Ναβαρόνε – αλλά του Κάβου. Οπότε μην τρομάξεις. Την Πρωτοχρονιά, θα πετύχεις παντού ανοιχτές πόρτες, αφού οι κάτοικοι του νησιού είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τον πρώτο απρόσκλητο επισκέπτη που στη συνέχεια κάθεται στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μαζί με την οικογένεια.

 

Κάθε νησί έχει τα δικά του έθιμα. Το σίγουρο είναι όμως ότι αν επιλέξεις να γιορτάσεις νησιώτικα, σίγουρα θα ζήσεις μια τελείως διαφορετική εμπειρία από αυτές που είχες ζήσει μέχρι σήμερα. Εσένα σε ποιο νησί θα σε βρει η Πρωτοχρονιά; Επίλεξε τον ιδανικό προορισμό και κλείστε τώρα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο Travel Ferry.

{{ item.message }}
{{ item.message }}