Πίσω στις ενημερώσεις

Οι καλύτερες παραλίες στα Κουφονήσια

Τα Κουφονήσια μπορεί να είναι μικρά σε έκταση αλλά θα σου προσφέρουν αμέτρητες ονειρικές παραλίες στις ακτές τους. Τα Κουφονήσια, όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, είναι δύο! Το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι, με το δεύτερο να προσφέρει λιγότερες επιλογές σε φαγητό και διασκέδαση αφού θεωρείται ακατοίκητο αλλά προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία σε παρθένες χρυσαφένιες παραλίες.

Αν βρεθείς στα Κουφονήσια, μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς τις πιο διάσημες παραλίες τους αλλά και πολλές άλλες που καλύπτουν όλα τα γούστα, από ερημικές παραλίες μέχρι τις πιο πολυσύχναστες!

Παραλία Γάλα

Μπορείτε να βρεθείτε στην παραλία Γάλα με 5 λεπτά περπάτημα από την παραλία Πορί ή με καραβάκι. Το περπάτημα είναι μία πρόκληση αφού θα χρειαστεί να διασχίσετε ένα μονοπάτι από βράχια. Στο τέλος όμως θα αντικρίσετε μία πραγματική σπηλιά! Η αμμουδιά της αγκαλιάζεται από έναν βράχο και είναι αρκετά μικρή, δεν θα συναντήσεις σε καμία περίπτωση μία αχανή αμμουδιά, όμως τα καταγάλανα νερά της θα σε ανταμείψουν.

Παραλία Πόρι

Είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Όταν την αντικρύσεις, απλά θα υποκλιθείς στην ομορφιά της. Μία χρυσαφένια ακτή, με καταγάλανα διάφανα νερά, που θα φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους αφού λόγω του μεγάλου φυσικού κόλπου της είναι αρκετά προστατευμένη από μεγάλα κύματα. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το τοπικό λεωφορείο να σε οδηγεί εκεί κάθε μία ώρα αλλά και με καραβάκι από τη χώρα για να απολαύσεις τη διαδρομή από τη θάλασσα!

Παραλία Ιταλίδα

Φυσική ομορφιά, καταγάλανα νερά και ιταλικός αέρας. Πήρε το όνομά της από μία Ιταλίδα, ιδιοκτήτρια της περιοχής, αλλά είναι γνωστή και ως Πλατιά Πούντα. Θα φτάσεις εκεί με πεζοπορία ή καραβάκι. Επίσης, είναι άκρως δημοφιλής στους λάτρεις του γυμνισμού. Ιδανικά, προμηθεύσου μία ομπρέλα αν περάσεις αρκετές ώρες στην αμμουδιά της αφού η παραλία δεν προσφέρει κάποιο σκιερό σημείο.

Παραλία Πισίνα

Αυτή η «παραλία» θα σου προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία, που θα ζήσεις στα Κουφονήσια. Όπως λέει και το όνομά της, είναι πράγματι μία φυσική πισίνα. Όσο αναρωτιέσαι τι ομορφιές έχει δημιουργήσει η φύση σε αυτό το μέρος, θα βρεις το δικό σου καταφύγιο στο βραχώδες τοπίο και θα κάνεις μια βουτιά στο μικρό άνοιγμα που έχει σχηματιστεί. Αν έχεις μαζί σου μάσκα θαλάσσης, μπορείς να εξερευνήσεις τον πυθμένα της που δημιουργεί μία φυσική σύνδεση με τη θάλασσα.

Παραλία Νερό

Από τη λίστα μας, δεν θα μπορούσε να λείπει και έστω μία παραλία από το Κάτω Κουφονήσι! Με καραβάκι μπορείς να βρεθείς στο Κάτω Κουφονήσι μέσα σε ελάχιστη ώρα. Η παραλία Νερό είναι μία μεγάλη αμμουδιά με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Οι φοίνικες και τα μεγάλα αλμυρίκια θα σου υπενθυμίσουν ότι ήρθε η ώρα να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να απολαύσεις έναν επίγειο παράδεισο. Το κινητό σου ίσως να δυσκολευτεί να βρει σήμα οπότε είναι ευκαιρία να αποσυνδεθείς από την καθημερινότητα έστω και για λίγο.

 

{{ item.message }}
{{ item.message }}