Πίσω στις ενημερώσεις

Πάσχα σε νησί: 8 ιδανικοί προορισμοί

Το Πάσχα στα ελληνικά νησιά είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θρησκευτική γιορτή. Είναι μια πολιτιστική εμπειρία που ξεχειλίζει από παραδόσεις και έθιμα. Τα νησιά μας, με την ειδυλλιακή τους ατμόσφαιρα και τα ιδιαίτερα έθιμά τους, θα μετατρέψουν τις διακοπές σας σε μια αξέχαστη ανάμνηση. Διαβάστε στο άρθρο μας 8 προορισμούς που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη!

1. Πάσχα στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα ή αλλιώς το Νησί των Φαιάκων, φημίζεται για τις ενετικές επιρροές της και τις βενετσιάνικες παραδόσεις της. Ένα από τα ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμά της, είναι οι Μπότηδες το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όπου οι Κερκυραίοι πετούν πήλινα κανάτια από τα μπαλκόνια τους, συμβολίζοντας το τέλος του πένθους και την έναρξη των εορτασμών.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κέρκυρα στο Travel Ferry

2. Πάσχα στην Ύδρα

 Η κοσμοπολίτικη Ύδρα με τα γραφικά λιθόστρωτα σοκάκια και τα αρχοντικά της, προσφέρει μια ιδιαίτερη ματιά στον εορτασμό του Πάσχα. Τη Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά του Επιταφίου στα Καμίνια, ο επιτάφιος μπαίνει μέσα στη θάλασσα για να ευλογήσει τα νερά, υπέρ των ναυτικών και των σφουγγαράδων.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Ύδρα στο Travel Ferry

3. Πάσχα στην Πάτμο

Η Πάτμος, το Νησί της Αποκάλυψης, προσφέρει μια πλούσια παράδοση θρησκευτικών εθίμων κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Τη Μεγάλη Πέμπτη, αναβιώνει η Τελετή του Νιπτήρος, η αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου με τον Ηγούμενο της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου να πλένει τα πόδια 12 μοναχών.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάτμο στο Travel Ferry

4. Πάσχα στην Άνδρο

Η Άνδρος, διαθέτει μια ποικιλία από πασχαλινά έθιμα που διαφέρουν από χωριό σε χωριό. Στις Στενιές αναβιώνουν τα «Μάσκουλα», με τα παλιά κανόνια να σκάνε και τον εκκωφαντικό θόρυβο να ακούγεται σε όλο το νησί! Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο Κόρθι, στην Παλαιόπολη, στο Συνετί, στα Φάλλικα αλλά και σε άλλα χωριά, αναβιώνει ένα παραδοσιακό παιχνίδι που μοιάζει με μπόουλινγκ, τα «Τσούνια» και συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Άνδρο στο Travel Ferry

5. Πάσχα στην Πάρο

Η Πάρος, φημισμένη για τις παραλίες της και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις του Πάσχα. Τη Μεγάλη Παρασκευή στο χωριό Πρόδρομος, οι κάτοικοι μοιράζουν την παραδοσιακή ρεβυθάδα, τιμώντας τη μνήμη των αγαπημένων τους που έχουν φύγει από τη ζωή. Στη Μάρπησσα και σε άλλα κοντινά χωριά, αναβιώνει με ιδιαίτερο τρόπο ο βίος και τα πάθη του Χριστού μέσα από αναπαραστάσεις.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Πάρο στο Travel Ferry

6. Πάσχα στη Σύρο

Η Σύρος, η Αρχόντισσα των Κυκλάδων, φημίζεται για τη συνύπαρξη της καθολικής και της ορθόδοξης κοινότητας, και τον κοινό εορτασμό του Πάσχα. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, από τον Σαν Τζώρτζη στην Άνω Σύρο και τον Ναό της Αναστάσεως στην κορυφή του λόφου Δήλι, εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό της Σύρου, γιορτάζοντας την Ανάσταση.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σύρο στο Travel Ferry

7. Πάσχα στην Κύθνο

Η Κύθνος, ή αλλιώς Θερμιά, προσφέρει μια πιο ήρεμη και παραδοσιακή εμπειρία το Πάσχα. Το μεγάλο Σάββατο, αναβιώνει το έθιμο του «συγχώριου», όπου κάτοικοι πηγαίνουν στις εκκλησίες αυγά, ζητά, κρασί και ψωμία που τα έχει ευλογήσει ο παπάς, και τα προσφέρουν στους επισκέπτες και τους ντόπιους για να συγχωρεθούν οι δικοί τους άνθρωποι που δεν βρίσκονται στη ζωή.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κύθνο στο Travel Ferry

8. Πάσχα στη Σάμο

Η Σάμος με την πλούσια ιστορία και τους φιλόξενους κατοίκους της, έχει μια σειρά από ενδιαφέροντα πασχαλινά έθιμα. Για παράδειγμα, στον Μαραθόκαμπο συναντιούνται όλες οι ενορίες την Κυριακή του Πάσχα, και δίνουν το σύνθημα να ξεκινήσουν οι «Τουφεκιές». Μόνο που στη Σάμο δεν πέφτουν απλά τουφεκιές, αλλά σκάνε οβίδες σε εντυπωσιακές επαναλαμβανόμενες εκρήξεις.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Σάμο στο Travel Ferry

 

Είτε αναζητάτε μια ζωντανή και εορταστική ατμόσφαιρα, είτε μια πιο ήσυχη και παραδοσιακή εμπειρία, τα ελληνικά νησιά προσφέρουν υπέροχες εμπειρίες. Ζήστε τη φιλοξενία και τα μοναδικά έθιμα κάθε τόπου για ένα αξέχαστο Πάσχα!

{{ item.message }}
{{ item.message }}