Πίσω στις ενημερώσεις

Πάσχα στη Σαντορίνη: Ζήστε το Πάσχα με όλες σας τις αισθήσεις!

Η Σαντορίνη, το νησί της ασύλληπτης ομορφιάς με τα μοναδικά ηφαιστειακά τοπία και τα γραφικά χωριουδάκια, την περίοδο του Πάσχα μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό καμβά πίστης και παράδοσης. Οι μέρες του Πάσχα γιορτάζονται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε όλη την Ελλάδα, αλλά η Σαντορίνη ξεχωρίζει για τα μοναδικά έθιμα και τις παραδόσεις που μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αξέχαστη εμπειρία.

Προετοιμασίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πριν ακόμα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, η Σαντορίνη μπαίνει σε εορταστικό κλίμα. Τα σπίτια ασβεστώνονται, οι εκκλησίες στολίζονται με λουλούδια και λαμπάδες, ενώ στις κουζίνες των σπιτιών μοσχομυρίζουν από τα πασχαλινά τσουρέκια, τα μελιτίνια και τα κουλουράκια.

Τα μοναδικά έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας

Η Μεγάλη Εβδομάδα στη Σαντορίνη είναι ένα ταξίδι παράδοσης και κατάνυξης. Το Σάββατο του Λαζάρου στο Μεγαλοχώρι, αναβιώνει με ιδιαίτερο τρόπο η Ανάσταση του Λαζάρου, με λιτανείες, παραδοσιακά τραγούδια και έναν ανθοστολισμένο σταυρό να περιφέρεται στους δρόμους του χωριού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου σε κάθε χωριό του νησιού συγκινεί τους πιστούς, ενώ ξεχωρίζουν 2 μοναδικά έθιμα:

  • Στο Εμπορειό το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής αναβιώνει το έθιμο της «Σιμάντρας». Κάτοικοι με αυτοσχέδια κρουστά όργανα, φτιαγμένα από ξύλο και λαμαρίνα, διατρέχουν τα σοκάκια, δημιουργώντας έναν ήχο που θυμίζει τις καμπάνες των εκκλησιών που δεν λειτουργούσαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Μετά τη «Σιμάντρα», οι κάτοικοι ανοίγουν τις πόρτες τους και προσφέρουν στους επισκέπτες τσικουδιά, λουκούμια και παραδοσιακούς μεζέδες.
  • Στον Πύργο το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, αμέτρητα «ντενεκεδάκια» - κονσέρβες με λάδι και πετρέλαιο – ανάβουν στα δρομάκια, στις στέγες και στο εντυπωσιακό κάστρο, δημιουργώντας ένα μαγευτικό θέαμα που φωτίζει ολόκληρο το χωριό.

 

Πέρα από τα έθιμα

Το Πάσχα στη Σαντορίνη είναι μια μοναδική εμπειρία που ξεπερνά τις θρησκευτικές παραδόσεις. Είναι μια ευκαιρία να ζήσετε την αυθεντική φιλοξενία των ντόπιων, να γευτείτε την υπέροχη τοπική κουζίνα και να χαλαρώσετε σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.

Επισκεφτείτε τοπικά οινοποιεία και απολαύστε μια ξενάγηση στους αμπελώνες δοκιμάζοντας τα διάσημα σαντορινιά κρασιά. Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Οίας, των Φηρών και του Ημεροβιγλίου για να δείτε την εκπληκτική θέα στην Καλντέρα και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

 

Το Πάσχα στη Σαντορίνη είναι μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει την κατανυκτική ατμόσφαιρα των θρησκευτικών τελετών με τη ζωντάνια των τοπικών εθίμων. Είναι η ιδανική περίοδος για να γνωρίσετε την πιο αυθεντική πλευρά του νησιού και να γίνετε μάρτυρες της βαθιάς πίστης και του φιλόξενου χαρακτήρα των κατοίκων του.

Κλείστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τη Σαντορίνη στο Travel Ferry και… Sea You On Board!

 

Διαβάστε επίσης:

10 νησιά για υπέροχες φθινοπωρινές αποδράσεις

Κορυφαίοι Ελληνικοί προορισμοί 2023

Τα 5 Καλύτερα Νησιά για Ζευγάρια

{{ item.message }}
{{ item.message }}