Πίσω στις ενημερώσεις

Σέριφος: Οι 5 καλύτερες παραλίες του νησιού

Σέριφος, ένα κλασικό Κυκλαδονήσι, με φυσική ομορφιά και ειδυλλιακές παραλίες. Αν δεν την έχεις επισκεφθεί, θα είναι επάξια ο επόμενος προορισμός στη λίστα σου. Στη Σέριφο, ξεχνάς το άγχος. Ζεις χαλαρά, απολαμβάνεις κάθε στιγμή των διακοπών σου και αλλάζεις ρυθμούς. Έστω και για λίγες μέρες. Το νησί μπορείς να το γυρίσεις εύκολα. Είναι προσβάσιμο για όλους με εύκολο οδικό δίκτυο. Οπότε το μόνο που σου μένει είναι να τριγυρίσεις το νησί, να ανακαλύψεις λίγο λίγο τις πανέμορφες παραλίες του και φυσικά να απολαύσεις το τοπίο.

Ανακάλυψε τις πέντε παραλίες που ξεχωρίσαμε στη Σέριφο και καλύπτουν όλα τα γούστα!

Λιβαδάκια

Αν προτιμάς τις αμμώδεις παραλίες, η Σέριφος θα σε ανταμείψει. Στα νότια του Λιβαδιού, θα βρεις μία αμμουδερή παραλία με διάσπαρτα αλμυρίκια που προσφέρουν πλούσια σκιά. Τα Λιβαδάκια είναι από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού και προσφέρουν πολλές επιλογές. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο, την τοπική συγκοινωνία ή ακόμα και με τα πόδια από το Λιβάδι. Στη συγκεκριμένη παραλία θα βρεις αρκετές καφετέριες, εστιατόρια αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια αν δεν θέλεις να φύγεις καθόλου μακριά της!

Πλατύς Γιαλός

Μία παραλία απίστευτης ομορφιάς που στον κόλπο της προσφέρει …άλλες δύο! Όταν κατέβεις στην παραλία η πρόσβαση είναι εύκολη και για τις τρεις παραλίες, Πλατύ Γιαλό, Μεσιανό και Βορεινό. Η παραλία προσφέρει μία μεγάλη αμμώδη ακτή και μπορείς να απολαύσεις τη σκιά από τα αλμυρίκια. Στο Μεσιανό, θα βρεις καφέ και εστιατόριο για να μείνει όλη τη μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Άγιος Σώστης

Πολλοί θα την ξεχωρίσουν ως την πιο ωραία παραλία του νησιού. Και φυσικά δεν έχουν άδικο! Τα καταγάλανα νερά της σε καλούν για μία βουτιά από την προβλήτα. Το εκκλησάκι στα αριστερά της παραλίας προσθέτει μία επιπλέον ομορφιά στο ειδυλλιακό τοπίο. Η παραλία συνήθως είναι απάνεμη και προσφέρει στιγμές ηρεμίας. Το μόνο που θα χρειαστεί για να την προσεγγίσεις είναι ένας σύντομος χωματόδρομος που είναι δύσκολος για το αυτοκίνητο. Υπολόγισε μία ανάβαση και μία κατάβαση αλλά το τοπίο θα σε ανταμείψει.

Βάγια

Πεντακάθαρα νερά και φυσικά -για άλλη μία φορά- μία πλατιά αμμώδης παραλία. Με εξαίρεση ένα σημείο με πέτρες. Εδώ θα βρεις λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες, που δεν θα συναντήσεις συχνά στις παραλίες της Σερίφου. Το μεγαλύτερο μέρος της βέβαια είναι ελεύθερο για τους λουόμενους. Η πρόσβαση είναι εύκολη με το αυτοκίνητο γι’ αυτό είναι πόλος έλξης για αρκετό κόσμο. Αν θέλεις να βρεις περισσότερη ησυχία, προτίμησέ τη αρκετά νωρίς το πρωί.

Ψιλή Άμμος

Άλλη μία πανέμορφη παραλία στη Σέριφο, φυσικά με τι άλλο; Ψιλή άμμο! Προσφέρει καταγάλανα νερά και 1-2 ταβέρνες για να απολαύσεις το γεύμα σου. Η παραλία ωστόσο είναι ανοργάνωτη όπως οι περισσότερες παραλίες που έχουμε αναφέρει οπότε θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου σχετικό εξοπλισμό. Θα χρειαστείς λίγο περπάτημα για να κατέβεις και να ανέβεις μετά. Αν έχει βόρειο άνεμο, θα σε συμβουλεύαμε να την επιχειρήσεις μία άλλη μέρα γιατί την πιάνει αρκετά ο αέρας.

{{ item.message }}
{{ item.message }}