Πίσω στις ενημερώσεις

Tα αξιοθέατα στην Κέρκυρα που δεν πρέπει να χάσεις

Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας, γνωστή για την ιστορία, τα παραδοσιακά της χωριά, τις καταπληκτικές παραλίες και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφθείς. Ας δούμε τα απόλυτα must see που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα κατά την επίσκεψή σου στο νησί.

Ξεκινώντας από την πόλη της Κέρκυρας, θα δεις πολλά αξιοθέατα που συνδέονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής. Η Παλιά Πόλη είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μέρη, γεμάτο μεσαιωνικά κτίρια, στενά δρομάκια και μια μοναδική ατμόσφαιρα ιστορίας καθώς περπατάς στους δρόμους της. Στη διαδρομή σου υπολόγισε να επισκεφθείς και το κάστρο της Κέρκυρας, που έχει καταγραφεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, γνωστό και ως Παλαιά Ανάκτορα είναι ενα παλάτι στην πόλη της Κέρκυρας που αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης. Το παλάτι στεγάζει το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, μια συλλογή που ξεκίνησε από το 1927 και συγκεντρώνει χιλιάδες ιστορικά κομμάτια.

Το Κανόνι είναι το μέρος που θα σε βοηθήσει να προσανατολιστείς, αφού λειτουργεί ως σημείο αναφοράς στο νησί, προσφέροντας μια μαγευτική θέα προς το νησάκι της Βλαχέρνας και στο βάθος, το Ποντικονήσι και τον αεροδιάδρομο με τα διερχόμενα αεροπλάνα.

Ένα ακόμη σποτ με εκπληκτική θέα είναι το Παλαιό Φρούριο, χτισμένο πάνω σε έναν λόφο, που “βλέπει” στη θάλασσα και στην ίδια την πόλη της Κέρκυρας. Το ίδιο το κάστρο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ενετικά κάστρα στη Μεσόγειο.

Η Κέρκυρα έχει αμέτρητα ιστορικά αξιοθέατα. Ένα από αυτά είναι και η νεοκλασική έπαυλη του Μον Ρεπό που έχει μετατραπεί σε μουσείο, μέσα στο πάρκο των 258 στρεμμάτων που το φιλοξενεί, σε ένα εξωτικό τοπίο όπου ευδοκιμούν πάνω από 2.000 είδη φυτών και αιωνόβιων δέντρων.

Για τους πιο “σκληροπυρηνικούς” εξερευνητές, η Κέρκυρα έχει ένα από τα πιο ιστορικά κάστρα της Ελλάδας, που αποτελούσε και το δυτικότερο προπύργιο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, το Αγγελόκαστρο. Η μετάβαση σε αυτό είναι δύσκολη, αφού προϋποθέτει το πέρασμα μέσα από το χωριό Κρήνη και 20 λεπτά ανηφορικού περπατήματος. Το αποτέλεσμα της διαδρομής όμως θα σε επιβραβεύσει, με την εκπληκτική θέα και φυσικά τα εύσημα μιας φωτογραφίας που αποδεικνύει ότι ολοκλήρωσες αυτή την κουραστική διαδρομή.

Αν είσαι λιγότερο της φωτογραφίας και περισσότερο του video, στο Canal DAmour θα συλλέξεις τα πιο εντυπωσιακά πλάνα από drone. Και μόλις τελειώσει η μπαταρία του μπορείς να κατέβεις και να απολαύσεις το μπάνιο σου, προτιμότερα σε ώρες μη αιχμής.

{{ item.message }}
{{ item.message }}