Πίσω στις ενημερώσεις

Τα καλύτερα αξιοθέατα στη Σύρο

Η Σύρος δεν αποκαλείται τυχαία η «αρχόντισσα των Κυκλάδων». Η πρωτεύουσα του συμπλέγματος αποτελεί κέντρο πολιτισμού και κουλτούρας, αλλά και έναν μοναδικό συνδυασμό της Καθολικής και της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας. Αμέτρητα αξιοθέατα βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί, από την Ερμούπολη, το κέντρο της, μέχρι τα γραφικά της χωριά σε κάθε άκρη της. Οι πανέμορφες πλατείες της, οι αριστοκρατικές συνοικίες αλλά και τα γραφικά της ξωκλήσια την αναδεικνύουν σε έναν από τους πιο πανέμορφους και ξεχωριστούς πολιτισμικούς προορισμούς της χώρας μας.

Ανακάλυψε τα top αξιοθέατα του νησιού όταν βρεθείς στη Σύρο, όπως:

Το Δημαρχείο Σύρου στην Πλατεία Μιαούλη

Δημαρχείο στην Σύρο

Συνοικία Βαπόρια

Συνοικία Βαπόρια στην Σύρο

Ένας περίπατος στην Ερμούπολη θα σε οδηγήσει μέσα σε λίγα λεπτά στην αριστοκρατική συνοικία που ονομάζεται Βαπόρια. Πριν καν το καταλάβεις, νεοκλασικά και αρχοντικά κτήρια θα ξεπροβάλλουν γύρω σου μία ανάσα πριν τη Μητρόπολη. Τα σπίτια έιναι ψηλοτάβανα, με μαρμάρινα μπαλκόνια και ξυλόγλυπτες πόρτες. Το όνομά της προέρχεται από τον τρόπο που έχουν χτιστεί τα σπίτια στην άκρη των βράχων που μοιάζουν με επιβλητικά καράβια.

Άνω Σύρος και το Μεσαιωνικό της Κάστρο

Άνω Σύρος & Μεσαιωνικό κάστρο

Όσο ανηφορίζεις, θα βρεθείς στον ενετικός οικισμό της Άνω Σύρου. Εκεί θα συναντήσεις το περίφημο Κάστρο που κατασκευάστηκε από τους Φράγκους και περιβάλλει στην ουσία τον οικισμό. Ο συνδυασμός μεσαιωνικής και κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής είναι μοναδικός. Περιπλανήσου στα στενά, ανακάλυψε τοπικά μαγαζιά και απόλαυσε τη θέα της Σύρου από ψηλά. Βρες το σπίτι του Μάρκου Βαμβακάρη και οδηγήσου μέχρι την κορυφή της καστροπολιτείας.

Το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με Αναφορές στη Σκάλα του Μιλάνου

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Σύρο

Μπορεί να μην είχες υπολογίσει ότι στις διακοπές σου θα πάρεις μία γεύση από Όπερα. Αξίζει όμως να επισκεφθείς το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων που κατασκευάστηκε γύρω στο 1862 από τον Ιταλό Πιέτρο Σαμπό. Με επιρροές, από τα ιταλικά θέατρα και τη Σκάλα του Μιλάνου, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού της Σύρου.

Το Ενυδρείο στο Κίνι

Ενυδρείο Κίνι στην Σύρο

Ανακάλυψε και την αλιευτική πλευρά της Σύρου στο ενυδρείο του Κίνι. Ένα σύγχρονο ενυδρείο που ανανεώθηκε πρόσφατα για το κοινό και αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα της Σύρου. Στο εσωτερικό του, θα εξερευνήσεις είδη ψαριών και θαλάσσιων οργανισμών που βρίσκονται στις παραλίες της Σύρου αλλά και πολλά παραδοσιακά εργαλεία και σκάφη που ανέδειξαν την πλούσια αλιευτική παράδοση του νησιού.

{{ item.message }}
{{ item.message }}