Πίσω στις ενημερώσεις

Ταξίδι στην Ιταλία με πλοίο : Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η Ιταλία δεν είναι τυχαίο που είναι από τους πιο αγαπημένους προορισμούς μας στην Ελλάδα. Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Αρχικά, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την κοσμοπολίτικη ομορφιά της. Επίσης, είναι η γειτονική μας χώρα που επιτρέπει μία ολιγοήμερη αλλά και πολυήμερη απόδραση. Όσες φορές κι αν πας, θέλεις να ανακαλύψεις και κάτι παραπάνω αφού η πληθώρα πόλεων, κωμοπόλεων και επαρχιών θα σου προσφέρουν πολλές και διαφορετικές εμπειρίες. Τέλος, μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι στην Ιταλία ακόμα και με το πλοίο μαζί με το αυτοκίνητό σου!


Το ταξίδι στην Ιταλία με πλοίο είναι ακόμα πιο εύκολο στη μετά-Covid εποχή. Οι πόλεις που σου επιτρέπουν τη μετάβαση στην Ιταλία είναι η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά. Τα λιμάνια που μπορείς να φτάσεις στην Ιταλία βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες της Ιταλίας από το βόρειο μέχρι το νότιο τμήμα της. Είναι λοιπόν στο χέρι σου να επιλέξεις το λιμάνι προορισμού που σε βολεύει σύμφωνα και με τις πόλεις που θέλεις να δεις κοντά! Διάλεξε ανάμεσα στα λιμάνια της Βενετίας, της Ανκόνα, του Μπάρι και του Μπρίντιζι.

Κατάστρωμα πλοίου - Ελλάδα - Ιταλία

Το ταξίδι στην Ιταλία με πλοίο απευθύνεται κυρίως στους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν ένα roadtrip και να ανακαλύψουν με το δικό τους μεταφορικό μέσο περισσότερες από μία πόλεις. Αν δεν έχεις κάνει ήδη μία περιπλάνηση με το αυτοκίνητό σου στις πόλεις της Ιταλίας, στους αμπελώνες και τις επαρχίες της τότε αξίζει μία φορά στη ζωή σου να το κάνεις! Με τα πλοία ferry boat μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, μπορείς να μεταφέρεις το αυτοκίνητο ή ακόμα και το τροχόσπιτό σου για να ζήσεις την εμπειρία στο έπακρο.

Πόση ώρα είναι το ταξίδι για Ιταλία με πλοίο;

ταξιδιώτης σε πλοίο

Το ταξίδι σου από Ελλάδα προς Ιταλία μπορεί να διαρκεί από 8 έως 33 ώρες. Αυτό διαμορφώνεται ανάλογα με το λιμάνι που θα αναχωρήσεις, το λιμάνι που θα φτάσεις αλλά και αν υπάρχουν ενδιάμεσες στάσεις. Το πιο σύντομο ταξίδι από την Ελλάδα για την Ιταλία είναι η διαδρομή Μπρίντιζι – Κέρκυρα.

Πόσο κοστίζουν τα ακτοπλοϊκά για ένα ταξίδι στην Ιταλία με πλοίο;

Βαλίτσα ταξιδίου

Για μία οικονομική θέση σε ένα δρομολόγιο από Ελλάδα προς Ιταλία, θα χρειαστείς τουλάχιστον 55€ και οι τιμές τους κυμαίνονται από 60€ έως 123€. Φυσικά, μπορείς συχνά να βρεις εκπτώσεις και προσφορές μέσω του travelferry.com για να πετύχεις την καλύτερη δυνατή τιμή. Το ταξίδι δεν είναι σύντομο οπότε στην τιμή ίσως χρειαστεί να υπολογίσεις και τη χρήση καμπίνας.


{{ item.message }}
{{ item.message }}