Πίσω στις ενημερώσεις

Ταξίδι στο Μαρόκο: Με πλοίο στην Ταγγέρη

Μαρόκο. Ένας πολύπλευρος προορισμός. Για τους Έλληνες, είναι must προορισμός γιατί μπορεί να φαντάζει κοντινός αλλά ταυτόχρονα είναι συναρπαστικά εξωτικός και διαφορετικός από την ελληνική κουλτούρα. Μία πολύχρωμη χώρα που αποτελεί σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Αφρικής, έχει δεχθεί αμέτρητους κατακτητές και εποίκους γι’ αυτό θα συναντήσεις τα ίχνη διαφόρων πολιτισμών όταν την επισκεφθείς.

Το εξωτικό Μαρόκο μπορεί να σου προσφέρει τα πάντα. Από έρημο, βουνά και οάσεις μέχρι πολύχρωμες αγορές, αυτοκρατορικές πόλεις και γραφικά χωριά.

Αν αναρωτιέσαι «τι πρέπει να ξέρω» για να αναχωρήσεις άμεσα για αυτόν τον μαγευτικό προορισμό που θα σε συναρπάσει, το Travel Ferry έχει για σένα τις πληροφορίες που χρειάζεσαι!

Με καμήλα στις ερήμους του Μαρόκου

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για ένα ταξίδι στο Μαρόκο;

Η ιδανική εποχή για να επισκεφθείς το Μαρόκο είναι νωρίς την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Πιο συγκεκριμένα, Σεπτέμβριο μέχρι Νοέμβριο ή Μάρτιο με Απρίλιο. Το κλίμα που θα συναντήσεις εκεί είναι ζεστό αλλά αυτούς τους μήνες θα αποφύγεις τις ακραίες θερμοκρασίες καύσωνα ή τις πολύ κρύες νύχτες. Ωστόσο, κάθε εποχή μπορείς να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία να βρεθείς στο Μαρόκο και να αλλάξεις τα σχέδιά σου αναλόγως. Τον χειμώνα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες στα βουνά αλλά θα βιώσεις μία δροσερή εμπειρία στη Σαχάρα με λιγότερο κόσμο. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά αλλά οι ακτές της μπορούν να σε ανταμείψουν!

Ταξίδι στο Μαροκο

Ποια είναι τα πρακτικά θέματα που πρέπει να σκεφτώ πριν ταξιδέψω; (διαβατήριο, εμβόλια κ.α)

Πριν οργανώσεις το ταξίδι σου είναι σημαντικό να λάβεις υπόψιν σου τον εμβολιασμό κατά συγκεκριμένων ασθενειών που μπορεί να υπάρχουν στις χώρες που πρόκειται να επισκεφθείς. Συγκεκριμένα, για ένα ταξίδι στην Αφρική, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το μόνο υποχρεωτικό είναι αυτό του κίτρινου πυρετού. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι απαραίτητο προκειμένου να εισέλθεις και εξέλθεις από τη χώρα.

Επίσης για το ταξίδι σου στο Μαρόκο θα χρειαστεί να έχεις στη διάθεσή σου το διαβατήριό σου. Δεν χρειάζεσαι βίζα αρκεί το διαβατήριό σου να βρίσκεται σε ισχύ για 6 μήνες από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα.

Πολλοί αναρωτιούνται αν το ταξίδι στο Μαρόκο είναι επικίνδυνο ή επιφυλάσσει εκπλήξεις. Αν θέλεις να νιώθεις την απαραίτητη ασφάλεια μπορείς να κανονίσεις το ταξίδι σου με ένα οργανωμένο γκρουπ με ταξιδιωτικό πρακτορείο και οδηγό που θα σε κατευθύνει εκεί.

Παραδοσιακά προιόντα Μαρόκο

Πώς μπορώ να πάω;

Μπορείς να κάνεις το ταξίδι σου στο Μαρόκο αεροπορικώς με απευθείας πτήσεις από Ελλάδα. Αν θες να ζήσεις το ταξίδι σου διαφορετικά και να ταξιδέψεις στη Μεσόγειο, τότε το Travel Ferry σού προσφέρει επιλογές με πλοίο από τα λιμάνια των Algeciras, Barcelona, Genova, Civitaveccia και Sete με προορισμό την Ταγγέρη.

Μπαχαρικά απο το Μαρόκο

Ποια ή ποιες πόλεις να επισκεφθώ;

Κάθε πόλη στο Μαρόκο κρύβει τη δική της ιστορία. Το Μαρόκο είναι μια πολύπλευρη χώρα με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις. Το Μαγκρέμπ, όπως λέγεται το Μαρόκο στα αραβικά, έχει πρωτεύουσα το Ραμπάτ αλλά και πολλές πόλεις που αξίζει να επισκεφθείς:

Καζαμπλάνκα

Η μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου και το μεγαλύτερο λιμάνι του. Μία κοσμοπολίτικη μητρόπολη με θέα τον Ατλαντικό. Εκεί μπορείς  να επισκεφθείς το μεγαλύτερο τζαμί της Αφρικής το Hassan II Mosque και φυσικά να περιπλανηθείς στην Old Medina, δηλαδή την Παλιά Πόλη.

Μαρακές

Ίσως η πιο δημοφιλής πόλη του Μαρόκου. Έχει μεγάλες αγορές, ή αλλιώς σουκ, με μπαχάρια, κοσμήματα και υφάσματα. Εξερεύνησε τα δαιδαλώδη σοκάκια της και απόλαυσε το τοπίο γύρω σου με μία συναρπαστική συνάντηση της ερήμου με τα χιονισμένα βουνά της οροσειράς του Άτλαντα.

Σεφσαουέν

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Μαρόκου στα βουνά Rif και είναι γνωστή ως η μπλε πόλη. Και όχι άδικα. Σίγουρα θα βγάλεις απίστευτες φωτογραφίες στη συναρπαστική συνοικία της με τα εντυπωσιακά γαλάζια σπίτια. Γύρω σου θα θαυμάσεις μία συνοικία βγαλμένη από την Ανδαλουσία με μπλε τοίχους από άκρη σε άκρη και κόκκινα πλακάκια στις στέγες τους.  

{{ item.message }}
{{ item.message }}