Πίσω στις ενημερώσεις

Τήνος, οι καλύτερες επιλογές για φαγητό

Όταν βρεθείς στην Τήνο, μακάρι να έχεις αρκετό χρόνο και διάθεση ώστε να επισκεφθείς έστω τις μισές ομορφιές του νησιού. Η Τήνος διαθέτει πάνω από 62 οικισμούς και ελπίζουμε να έχεις την ευκαιρία να δεις αρκετούς ώστε να ανακαλύψεις και τη γαστρονομική πλευρά του νησιού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όσους το επισκέπτονται.

Όταν περιπλανηθείτε στα χωριά της Τήνου, θα ανακαλύψετε παραδοσιακές συνταγές, τοπικά προϊόντα και μία γαστρονομική κουλτούρα που αφήνει αξέχαστο το νησί σε όποιον το επισκεφθεί.

Το μεγαλύτερο και το πιο γνωστό χωριό της Τήνου είναι ο Πύργος. Ένας παραδοσιακός συνοικισμός που πολλοί τον θεωρούν ως ένα υπαίθριο μουσείο αφού εξυμνεί τη μαρμαροτεχνία. Στον Πύργο, θα ζήσεις μία ανεπανάληπτη εμπειρία και θα απολαύσεις κάθε γωνιά του. Το αποκορύφωμα; Θα γευτείς το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της ζωής σου κάτω από έναν μεγαλόπρεπο πλάτανο στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Ακόμη ένας συνοικισμός που φημίζεται για την εντυπωσιακή του αρχιτεκτονική και την ομορφιά του όταν περιπλανηθείς στα σοκάκια του, είναι τα Υστέρνια.  Όταν κατέβεις στον όρμο των Υστερνίων, μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου αλλά και το φαγητό σου στις ταβέρνες που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα για να γευτείς τις ντόπιες σπεσιαλιτέ.

Μία γραφική πλατεία, ένας πλάτανος, λίγη ρακή στο ποτήρι σου και τοπικό γλυκό του κουταλιού συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό στα Δυο Χωριά της Τήνου. Άλλες μαγικές εικόνες μπορούν να σου προσφέρουν και τα υπόλοιπα χωριά της Τήνου με τον Τριαντάρο και τα εξαιρετικά μεζεδάκια του, τον Κρόκο για το ιδανικό brunch αλλά και τον Πάνορμο για θαλασσινά.

Το οδοιπορικό σου μπορεί να συνεχιστεί συνδυάζοντας κάθε παραλία με ένα κοντινό ορεινό χωριό για να απολαύσεις τις γαστρονομικές εκπλήξεις της Τήνου. Μη φύγεις από το νησί αν δεν τιμήσεις τα ξεχωριστά τοπικά προϊόντα, αποτέλεσμα της ανεπτυγμένης γεωργίας και κτηνοτροφίας. Τα τυροκομικά έχουν την τιμητική τους με τα πιο γνωστά το Πέτρωμα , το Μπαλάκι και την Κοπανιστή Τήνου. Άλλα τοπικά εδέσματα αποτελούν η λούζα ή αλλιώς λούντζα Τήνου αλλά και η αγκινάρα Τήνου με το χαρακτηριστικό μοβ χρώμα της, και φυσικά μην ξεχάσεις να προμηθευτείς κάππαρη, ρακή και τα ιδιαίτερα γλυκά του κουταλιού!

{{ item.message }}
{{ item.message }}