Πίσω στις ενημερώσεις

Top 5 παραλίες στην Κέα

Μία ωρίτσα από την Αθήνα βρίσκεται η Κέα ή αλλιώς Τζια. Είναι το κοντινότερο στην Αττική νησί των Κυκλάδων, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για ολιγοήμερες εξορμήσεις. Παρά το μικρό της μέγεθος, η Τζια διαθέτει πολλές και υπέροχες παραλίες που ικανοποιούν κάθε επισκέπτη. Εδώ θα βρεις οργανωμένες, ανοργάνωτες, ρηχές, πιο βαθιές, εύκολα προσβάσιμες, αλλά και δυσπρόσιτες. Διαλέγεις και παίρνεις!

Ξύλα

Τα Ξύλα είναι ίσως η πιο δημοφιλής παραλία στην Τζια. Βρίσκεται σε έναν πανέμορφο κόλπο και είναι προσβάσιμη από χωματόδρομο. Ωστόσο, η χρυσή άμμος, το ψιλό βότσαλο και τα καταγάλανα νερά θα σε ανταμείψουν για τη μικρή ταλαιπωρία. Υπάρχει οργανωμένο κομμάτι με ξαπλώστρες, αλλά υπάρχει και χώρος για να τοποθετήσεις τη δική σου ομπρέλα. Αν επιλέξεις να πας, καλό θα είναι να πας κάποια μέρα χωρίς πολύ αέρα, για να απολαύσεις καλύτερα το μπάνιο σου.

Κούνδουρος

 

Εξίσου γνωστή παραλία είναι και ο Κούνδουρος. Πανέμορφη παραλία με τέλεια αμμουδιά και ρηχή θάλασσα που μάλιστα έχει κερδίσει και γαλάζια σημαία. Φουλ οργανωμένη με μπαρ και εστιατόριο, επιλέγεται συνήθως από τις πιο νέες ηλικίες. Βρίσκεται μισή ώρα από τη χώρα, την Ιουλίδα, με τη διαδρομή να έχει αρκετές στροφές… αλλά τουλάχιστον είναι άσφαλτος.

Σπαθί

Εμάς μας ξέρεις, ο λόγος μας… Σπαθί! Αν θες κρυστάλλινα νερά, θαυμάσια αμμουδιά, θάλασσα σχετικά προστατευμένη από τον άνεμο, και μια παραλία που μπορείς να περάσεις όλη σου τη μέρα σε αυτή, τότε πρέπει να πας στο Σπαθί. Το μόνο μείον είναι ο χωματόδρομος 5 χιλιομέτρων που πρέπει να διανύσεις για να φτάσεις στην παραλία… αλλά πίστεψέ μας, χαλάλι.

Συκαμιά

Συκαμιά Συκαμιά εσένα έχω στην καρδιά! Το τοπίο της Συκαμιάς είναι απλά υπέροχο. Τα χρώματα και τα νερά θα σε μαγέψουν, και θα σε κάνουν να θες να την επισκεφτείς ξανά και ξανά. Πρόκειται για ανοργάνωτη παραλία, οπότε καλό θα είναι να φροντίσεις να έχεις ομπρέλα και προμήθειες. Α ναι, και για να πας πρέπει να «φας» λίγο χωματόδρομο, γύρω στα 4χλμ, αλλά εντάξει, μπρος στα κάλλη τι είναι ο… κόπος.

Ποίσσες

Και για κλείσιμο πάμε σε κάτι πιο εύκολα προσβάσιμο. Ο λόγος για την παραλία Ποίσσες. Πρόκειται για μια καταπληκτική παραλία με άμμο και πεντακάθαρα νερά, αν και λίιιγο κρύα. Εκτός από τις εγκαταστάσεις για φαγητό και καφέ, υπάρχει και camping για τους τουρίστες. Αν την επισκεφθείς, μην φύγεις πριν το ηλιοβασίλεμα, θα μας θυμηθείς!

{{ item.message }}
{{ item.message }}