Αλλαγές - Ακυρώσεις

Μετατροπή κράτησης

Στην περίπτωση που το εισιτήριο σάς δίνει τη δυνατότητα τροποποίησης της κράτησής σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη παραλάβει τα εισιτήρια σας και υπάρχει απαραίτητος χρόνος από την ημερομηνία αναχώρησης σας, μπορείτε να μας αποστείλετε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σας και να σας αποσταλούν εκ νέου εγκαίρως από εμάς τα ανανεωμένα. Σημειώνουμε ότι δεν είναι δυνατή η έκδοση νέων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αν δεν έχουμε παραλάβει τα αρχικά. Το κόστος αποστολής των εισιτηρίων επιβαρύνει τον επιβάτη.

Η αλλαγή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο όταν τα νέα εισιτήρια αφορούν στην ίδια εταιρεία και στην ίδια κατηγορία θέσης.

Για την ενέργεια αυτή υπάρχει επιπλέον χρέωση (€3 ανά εισιτήριο).


Ακύρωση κράτησης

Αν επιθυμείτε να ακυρώσετε τα εισιτήριά σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας. Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει επιστροφή του ποσού η ακτοπλοϊκή εταιρεία, είναι απαραίτητο να έχουμε στην κατοχή μας τα πρωτότυπα εισιτήρια. Με την παραλαβή των εισιτηρίων, σας επιστρέφουμε το ποσό σε περίπου 7 εργάσιμες ημέρες.

Δεν πραγματοποιείται σε όλες τις περιπτώσεις επιστροφή από όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες του πλήρες ποσού, καθώς υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν ακυρωτικές χρεώσεις (ανάλογα την πολιτική ακυρώσεων που ακολουθεί η κάθε ακτοπλοϊκή εταιρεία).

Βάσει της πολιτικής των ακτοπλοϊκών εταιρειών και του χρόνου που απαιτείται για τη δική μας παρέμβαση στην πραγματοποίηση του αιτήματός σας, χρειάζεται να είμαστε ενήμεροι τουλάχιστον 4 ημέρες (4 x 24 ώρες) πριν από τις προθεσμίες των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Τα έξοδα αποστολής και τα έξοδα διαχείρισης της κράτησης δεν επιστρέφονται, ενώ θα υπάρχει μια χρέωση €3 ανά εισιτήριο για την διαδικασία ακύρωσης από το πρακτορείο μας, συν τα ακυρωτικά της ακτοπλοϊκής εταιρείας (εάν και εφόσον υπάρχουν).


Σημείωση: Αν επιθυμείτε να ακυρώσετε τα εισιτήρια σας και έχετε πραγματοποιήσει web check in θα πρέπει απαραίτητα να επικοινωνήσετε μαζί μας


Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ελάχιστο ποσοστό που το TRAVEL FERRY εγγυάται ότι θα σας καταβληθεί σε περίπτωση ακύρωσης.

Η πολιτική ακυρώσεων του TRAVEL FERRY είναι η εξής:

100% αν πραγματοποιηθεί αίτημα ακύρωσης τουλάχιστον 18 ημέρες (18 x 24 ώρες) πριν τον προγραμματισμένο απόπλου

75% αν πραγματοποιηθεί αίτημα ακύρωσης τουλάχιστον 11 ημέρες (11 x 24 ώρες) πριν τον προγραμματισμένο απόπλου

50% αν πραγματοποιηθεί αίτημα ακύρωσης τουλάχιστον 4 ημέρες (4 x 24 ώρες) πριν τον προγραμματισμένο απόπλου

3 ημέρες έως 13 ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου, τα αιτήματα για ακύρωση αντιμετωπίζονται ως έκτακτες περιπτώσεις και μπορούν να ολοκληρωθούν μόνο σε εργάσιμες ώρες. Σε αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με το αντίστοιχο κεντρικό πρακτορείο της κάθε ακτοπλοϊκής εταιρείας.

Για τα αιτήματα που λαμβάνονται λιγότερο από 12 ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου ή μετά την αναχώρηση του πλοίου, οι επιβάτες δεν δικαιούνται καμία επιστροφή της τιμής των εισιτηρίων τους.

Αν επιθυμείτε να ακυρώσετε μια επιτυχώς ολοκληρωμένη κράτηση, θα σας επιστραφεί το σύνολο της αποζημίωσης που δίνει η ακτοπλοϊκή εταιρεία, παρακρατώντας ένα τέλος ακύρωσης έως 3€ για κάθε εισιτήριο για τα έξοδα εξυπηρέτησης και τραπεζικής συναλλαγής. Το συγκεκριμένο ποσό θα πιστωθεί στην κάρτα που χρησιμοποιήσατε για την αγορά των εισιτηρίων σας, εντός 7 εργάσιμων ημερών.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή απορία σχετικά με τις ακυρώσεις εισιτηρίων, είμαστε στη διάθεσή σας!


Σημείωση: Δεν ακυρώνονται εισιτήρια ειδικής προσφοράς, δεν μπορούν να μετατραπούν σε ανοικτής ημερομηνίας (open) και δεν είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδίου.


Μετά την αναχώρηση του δρομολογίου, όλα τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας (open) και δεν είναι δυνατή η αλλαγή ημερομηνίας.


Χρέωση για αλλαγή ή ακύρωση εισιτηρίων

Το TRAVEL FERRY χρεώνει 3€ ανά εισιτήριο επιπλέον του πιθανού κόστους ακύρωσης που θα προκύψει από την κάθε ακτοπλοϊκή εταιρεία, για κάθε ολοκληρωμένη ενέργεια ακύρωσης/αλλαγής ακτοπλοϊκού εισιτηρίου.

Καθυστέρηση ή απαγόρευση απόπλου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Το TRAVEL FERRY όπως επίσης και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν ευθύνονται για την απαγόρευση του απόπλου ή την καθυστέρηση που οφείλονται σε κακές καιρικές συνθήκες ή εντολές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ή των Λιμενικών Αρχών ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

Σε μία τέτοια περίπτωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακύρωση των εισιτηρίων από το TRAVEL FERRY ή από τα κεντρικά πρακτορεία της εκάστοτε ακτοπλοϊκής εταιρείας με προσκόμιση ολόκληρου του εισιτηρίου. Επιβάτες που έχουν ήδη επιβιβαστεί είναι απαραίτητο να παραλάβουν από το λογιστήριο του πλοίου το απόκομμα του ελέγχου που έχει κρατηθεί κατά το check in, πριν αποβιβαστούν.


Απεργία σε πλοία ή λιμάνια

Σε περίπτωση απεργίας, οι επιβάτες συνήθως ενημερώνονται από την ακτοπλοϊκή εταιρεία αμέσως μόλις οι λιμενικές αρχές προβούν σε επίσημη ανακοίνωση. Η αναστολή των δρομολογίων δεν είναι ευθύνη της εταιρείας μας, όμως παραμένουμε στο πλευρό των επιβατών και μπορούμε να σας κατευθύνουμε και να σας απαντήσουμε κάθε ερώτημα. Επικοινωνήστε μαζί μας.


Απώλεια εισιτηρίων

Σε περίπτωση απώλειας των εισιτηρίων σας και σύμφωνα με όρους που θέτει η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία, είναι απαραίτητο να εκδώσετε νέα εισιτήρια πληρώνοντας το αντίτιμο αυτών. Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας, για να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.


Το TRAVEL FERRY είναι η πιο σύγχρονη και αξιόπιστη πλατφόρμα έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτήριων.

Είμαστε διαθέσιμοι να σας απαντήσουμε άμεσα και υπεύθυνα σε όλες τις πιθανές απορίες ή ερωτήσεις σας.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο customerservice@travelferry.com ή στο τηλέφωνο 0030 2104115000.


Καθημερινά από 09.00 – 21.00 και Σάββατο 09.00 – 17.00


Το TRAVEL FERRY δεν φέρει καμία ευθύνη για:

Ακυρώσεις ή καθυστερήσεις δρομολογίων λόγω ανωτέρας βίας (απεργία, καιρικές συνθήκες κ.α.)

Για extra χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την διαδικασία αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων από τα κεντρικά πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Akti Poseidonos 26, 1er piso, 18531, El Pireo

(+30) 2104115000

M.H.T.E: 0207E60000504501

2024 Travel Ferry All Rights Reserved