Κράτηση - Παραλαβή Εισιτηρίων

Συνεργασία με ακτοπλοϊκές εταιρείες

Το TRAVEL FERRY συνεργάζεται με μία λίστα αξιόπιστων ακτοπλοϊκών εταιρειών και πρακτόρων που συνεχώς ενημερώνεται και μεγαλώνει. Ωστόσο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την παρουσίαση όλων των εταιρειών που πραγματοποιούν κάποια δρομολόγια.

Απαραίτητα έγγραφα για την επιβίβαση στο πλοίο

Θα πρέπει πάντα να έχετε την ταυτότητά σας μαζί σας ή το διαβατήριο, για όλους τους επιβάτες που αναγράφονται στα εισιτήριά σας. Εκτός αυτών, σε περίπτωση εκπτωτικού εισιτηρίου, θα πρέπει κατά τον έλεγχο να επιδείξετε και το αντίστοιχο δικαιολογητικό εμπορικών εκπτώσεων.

Επίδειξη διαβατηρίου

Στα δρομολόγια εσωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταυτότητά σας. Για τους διεθνείς προορισμούς, πρέπει να επιδείξετε το διαβατήριό σας. Αν το ταξίδι σας είναι προς μία χώρα που μπορεί να απαιτεί βίζα, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με την πρεσβεία της χώρας προορισμού.

Διαδικασία κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Ξεκινήστε την κράτησή σας πληκτρολογώντας στην σελίδα Αναζήτησης εισιτηρίων όλα τα στοιχεία που επιθυμείτε να λάβουμε υπόψη για το ταξίδι σας, όπως τις ημερομηνίες, τα λιμάνια αναχώρησης και άφιξης, το πλήθος ατόμων και οχημάτων και φυσικά αν το δρομολόγιο θα είναι μετ’ επιστροφής. Σημειώστε ότι για βρεφικό ή παιδικό εισιτήριο, προσθέτετε συν ένα στο συνολικό αριθμό ατόμων.

Πατώντας την Αναζήτηση, θα εμφανιστεί μπροστά σας η λίστα με τα διαθέσιμα δρομολόγια για τον προορισμό σας. Μπορείτε από εκεί να επιλέξετε αυτό που σας εξυπηρετεί καλύτερα και να δείτε την χαμηλότερη τιμή ναύλου κατ’ άτομο να εμφανίζεται στο πλάι.

Έχοντας επιλέξει το δρομολόγιο του ταξιδιού σας, θα βρεθείτε στην σελίδα συμπλήρωσης στοιχείων. Εκεί θα χρειαστεί να σημειώσετε τα στοιχεία όλων των επιβατών και οχημάτων, ενώ σας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξετε τη θέση που προτιμάτε.

Τέλος, επιλέγετε τρόπο παραλαβής εισιτηρίων και καταχωρείτε τα στοιχεία σας για την απόδειξη ή το τιμολόγιο.

Πληκτρολογείτε τα στοιχεία της κάρτας σας ή συνδέεστε με Paypal και ολοκληρώνετε την κράτηση πατώντας Ολοκλήρωση Κράτησης.

Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε μία μονή διαδρομή, θα πρέπει να πατήσετε Χ στην επιστροφή.

Ανατρέξτε στον κωδικό κράτησης

Τον κωδικό κράτησης (PNR: Passenger Name Record) θα βρείτε στο email επιβεβαίωσης της κράτησή σας και στην σελίδα επιβεβαίωσης της κράτησης. Θα τον αναγνωρίσετε εύκολα από τα 10 ψηφία που αποτελείται. Για παράδειγμα: 0123456789.

Αν ξεχάσατε τον κωδικό κράτησης

Μην ανησυχείτε, μπορούμε να σας υπενθυμίσουμε τον κωδικό κράτησης αναζητώντας το email ή το επώνυμό που καταχωρήσατε στην διαδικασία κράτησης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Πιθανό λάθος κράτησης στο email επιβεβαίωσης

Αν πέσει στην αντίληψή σας από το email επιβεβαίωσης ότι υπάρχει λάθος στην κράτηση που πραγματοποιήσατε, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Αν χρειαστεί να αλλάξει το εισιτήριό σας, μπορεί να υπάρξουν έξτρα χρεώσεις.

Πιθανό λάθος στο όνομα

Αν παρατηρήσετε ότι υπάρχει λάθος στο όνομά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να ενημερώσουμε την ακτοπλοϊκή εταιρεία και να προσπαθήσουμε να λύσουμε το πρόβλημα. Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων σε κάθε δρομολόγιο. Για να είναι δυνατή η καταγραφή, τα εισιτήρια εκδίδονται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και συγκεκριμένα πρέπει να αναγράφονται: το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ του επιβάτη το φύλο: ΑΝΔΡΑΣ/ΓΥΝΑΙΚΑ η ηλικία: ΕΝΗΛΙΚΟΣ - ΠΑΙΔΙ - ΒΡΕΦΟΣ.

Η κράτηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Όταν η κράτησή σας είναι ολοκληρωμένη, θα πρέπει να βρίσκεστε στη σελίδα που εμφανίζει τον αριθμό κράτησης μαζί με όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι σας. Κατόπιν, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης της κράτησής σας το οποίο θα φέρει τα ίδια στοιχεία.

Παραλαβή εισιτηρίων από το λιμάνι

Μπορείτε να παραλάβετε τα εισιτήριά σας από το λιμάνι, επιλέγοντας τον συγκεκριμένο τρόπο παραλαβής, προτού ολοκληρώσετε την κράτηση.

Χρονικό διάστημα παραλαβής εισιτηρίων από το λιμάνι

Εφόσον επιλέξατε παραλαβή εισιτηρίων από το λιμάνι, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή μετά την επιβεβαίωση της κράτησης να τα παραλάβετε. Απαραίτητο να έχετε μαζί σας την επιβεβαίωση της κράτησης σας και το δελτίο ταυτότητας σας ή διαβατήριο.

Τρόποι παραλαβής εισιτηρίων

Οι τρόποι παραλαβής των ακτοπλοϊκών σας εισιτηρίων εξαρτώνται από τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι την αναχώρηση του πλοίου. Έτσι, προτείνεται:

-Παράδοση με courier (με επιπλέον χρέωση)

-Παραλαβή από το λιμάνι αναχώρησης.

-Δυνατότητα Web Check in, για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που το υποστηρίζουν.

-Παραλαβή από τα γραφεία της συνεργαζόμενης εταιρείας μας GIOVANTI TRAVEL στον Πειραιά με επίσκεψη καθημερινά από τις 06:00 μέχρι τις 21:00, στην οδό Ακτή Ποσειδώνος 26.

Σε αυτή την περίπτωση παρακαλούμε να φέρετε τον κωδικό κράτησής σας και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα.

Επιλογή αριθμημένων καθισμάτων

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν προσφέρουν την επιλογή συγκεκριμένων καθισμάτων μέσω των αυτόματων συστημάτων των ηλεκτρονικών κρατήσεων. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το σύστημα προσπαθεί σε κάθε κράτηση να τοποθετεί σε κοντινές θέσεις τους επιβάτες. Αν επιθυμείτε να έχετε εξασφαλισμένες διπλανές θέσεις, επικοινωνήστε με τη reception του πλοίου.

Κράτηση για γκρουπ ατόμων

Για κρατήσεις πάνω από 8 και έως 24 επιβάτες, μπορείτε να πραγματοποιήσετε 2 ή περισσότερες μεμονωμένες κρατήσεις. Αν το γκρουπ ατόμων αποτελείται από πάνω από 25 άτομα, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κράτηση εισιτηρίου μονής διαδρομής

Πληκτρολογήστε στη σελίδα της Αναζήτησης εισιτηρίων τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν, όπως λιμάνι, πλήθος επιβατών, όχημα, κτλ. και απλώς επιλέξτε Χ στην ημερομηνία επιστροφής.

Έκδοση εισιτηρίου για τρίτο πρόσωπο

Έχετε τη δυνατότητα να εκδώσετε εισιτήριο για τρίτο πρόσωπο, χωρίς εσείς να συνταξιδεύετε. Ωστόσο, ο επιβάτης πρέπει να είναι ενήμερος για τον κωδικό κράτησης (PNR), αλλά και τον αριθμό του εισιτηρίου του.

Μεταβίβαση εισιτηρίου σε άλλο πρόσωπο

Δεν μπορείτε να μεταβιβάσετε το εισιτήριό σας, καθώς αποτελεί προσωπικό έγγραφο.

Ηλεκτρονικά ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Προς το παρόν, πολύ λίγες ακτοπλοϊκές εταιρίες διαθέτουν ηλεκτρονικά εισιτήρια. Όταν κάνετε κράτηση στο Travel Ferry υπάρχει σήμανση ποιες εταιρείες το υποστηρίζουν.

Χρήση εισιτηρίου από άλλο πρόσωπο

Το εισιτήριο είναι ονομαστικό και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο. Η ισχύς του είναι σε συγκεκριμένη ημερομηνία και για συγκεκριμένη θέση.

Παραλαβή εισιτηρίων σε ξενοδοχείο

Έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε τα εισιτήρια με courier όπου κι αν βρίσκεστε, με μία επιπλέον χρέωση (εξαρτάται από την τοποθεσία).

Έκδοση εισιτηρίου για ασυνόδευτο ανήλικο παιδί

Επιτρέπεται να μετακινηθεί ανήλικος επιβάτης που έχει συμπληρώσει το 15ο έως το 18ο έτος χωρίς τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα με τις προϋποθέσεις:

Να υπάρχει συμπληρωμένη Υπεύθυνης Δήλωσης από τον γονέα ή νόμιμο κηδεμόνα του ανηλίκου, θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή.

Ο ανήλικος επιβάτης κατά την επιβίβαση στο πλοίο θα πρέπει να έχει μαζί με το εισιτήριό του, την πρωτότυπη Δήλωση, καθώς και το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας.

Γνωρίζετε ότι ο γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας του ανηλίκου επιβάτη, φέρει ακέραιη την ευθύνη για την έγκαιρη απόκτηση και θεώρηση της Υπεύθυνης Δήλωσης, καθώς και όλων των συνοδευτικών εγγράφων που απαιτούνται στο λιμάνι αναχώρησης.

Η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη εάν λόγω ανεπαρκών εγγράφων ή/και πιστοποιητικών ταυτοπροσωπίας, δεν επιτραπεί η επιβίβαση από τους αρμόδιους Αξιωματικούς του πλοίου ή τις Λιμενικές Αρχές.

Εισαγωγή ονόματος στην κράτηση

Παρακαλούμε να εισάγετε τα στοιχεία του ονόματός σας όπως αναγράφονται στα ταξιδιωτικά σας έγγραφα.

Προβολή διαθεσιμότητας δρομολογίων, χωρίς ολοκλήρωση κράτησης

Έχετε τη δυνατότητα να βλέπετε τα διαθέσιμα δρομολόγια και τις τιμές αυτών, χωρίς να ολοκληρώσετε την κράτηση.

Εισιτήρια μετ’ επιστροφής: Είναι πιο οικονομικά;

Κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής. Προτείνουμε να κάνετε αναζήτηση προτού κλείσετε και να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν.

Πλήθος επιβατών και οχημάτων σε μία κράτηση

Μπορείτε να κάνετε μία κράτηση για έως οκτώ (8) επιβάτες και έως τρία (3) οχήματα. Να έχετε υπόψη ότι κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν επιτρέπουν την προσθήκη έξτρα οχήματος πέρα από το πρώτο (1) στην ίδια κράτηση.

Οδηγός οχήματος = Επιβάτης

Ο όρος «Επιβάτες» αναφέρεται σε όλους όσους ταξιδεύουν με το πλοίο.

Τύπος οχήματος εκτός μενού

Αν δεν βρίσκετε τον τύπο του οχήματός σας στο αναπτυσσόμενο μενού, μπορεί να συμβαίνει είτε επειδή η ακτοπλοϊκή εταιρεία δεν επιτρέπει τον τύπο του οχήματός σας ή επειδή η online κράτηση δεν είναι διαθέσιμη. Για περισσότερες πληροφορίες, είμαστε στη διάθεσή σας.

Κράτηση διαφορετικού οχήματος σε κάθε κατεύθυνση

Επειδή δεν δίνουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τη δυνατότητα κράτησης δύο διαφορετικών οχημάτων σε κάθε κατεύθυνση, προτείνουμε εφόσον η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, να κάνετε δύο απλές κρατήσεις.

Κράτηση για διαφορετικό αριθμό επιβατών σε κάθε κατεύθυνση

Επειδή δεν δίνουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τη δυνατότητα κράτησης διαφορετικού πλήθους επιβατών σε κάθε κατεύθυνση, προτείνουμε εφόσον η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, να κάνετε δύο απλές κρατήσεις.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανοιχτής επιστροφής

Η εξ αρχής έκδοση ανοιχτής επιστροφής εισιτηρίων δεν είναι δυνατή. Ωστόσο, κάποιες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες μπορούν να μετατρέψουν τα ήδη κλεισμένα εισιτήρια σε ανοιχτά για χρήση εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, το οποίο ορίζει η εταιρεία.

Για αυτές τις ενέργειες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, καθώς δεν διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά.

Επιστροφή από άλλο λιμάνι

Μπορείτε να διαλέξετε διαφορετικό λιμάνι για την επιστροφή σας επιλέγοντας πολλαπλές διαδρομές στην Αναζήτηση. Αρκεί να συμπληρώσετε το λιμάνι αναχώρησης και άφιξης για το πρώτο ταξίδι και διαφορετικά λιμάνια αναχώρησης και άφιξης για το δεύτερο. Το σύστημα θα σας εμφανίσει τα δρομολόγια που σας ενδιαφέρουν με τις συνεργαζόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν.

Το δρομολόγιο που επιλέξατε δεν είναι διαθέσιμο

Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται όταν η θέση που έχετε επιλέξει δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Αν για παράδειγμα είχατε επιλέξει 2 θέσεις και υπάρχει μόνον η 1, ακυρώνεται ολόκληρη η κράτηση.

Διαθεσιμότητα εισιτηρίων

Τα στοιχεία που εμφανίζονται σχετικά με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων, είναι συνεχώς ενημερωμένα με πληροφορίες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Επομένως, η TRAVEL FERRY δεν φέρει ευθύνη για πιθανώς εσφαλμένη παρουσίαση των στοιχείων, κατά τη διαδικασία της κράτησης.

Δεν υπάρχουν δρομολόγια ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα

Αν δεν βρίσκετε δρομολόγια σε ένα συγκεκριμένο διάστημα, τότε είτε δεν έχει βγει το πρόγραμμα των ταξιδιών αυτών είτε δεν υπάρχει εκείνη την ημέρα δρομολόγιο είτε το πλοίο είναι ήδη γεμάτο επιβάτες. Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεσή σας.

Δεν εμφανίζονται όλα τα λιμάνια

Στην περίπτωση που δεν εμφανίζεται στο σύστημα το νησί ή το λιμάνι που επιθυμείτε να επισκεφθείτε, τότε μπορεί είτε να μην υπάρχει ο προορισμός στο σύστημά μας είτε να μην υπάρχει το δρομολόγιο. Βεβαιωθείτε ότι αναζητάτε σωστά το λιμάνι καθώς πολλά νησιά έχουν διαφορετική ονομασία λιμανιού.

Ταξίδι με ενοικιαζόμενο όχημα, άγνωστη πινακίδα

Όταν δε γνωρίζετε τον αριθμό πινακίδας του ενοικιαζόμενου οχήματος ακόμη, μπορείτε να πληκτρολογήσετε RENT1 για όλες τις ακτοπλοϊκές.

Εισιτήριο για επαγγελματικό όχημα

Η κράτηση εισιτηρίων αφορά μόνο επαγγελματικά οχήματα με συγκεκριμένες διαστάσεις (έως 4.5m μήκος και 2m ύψος) . Για άλλους τύπους  επαγγελματικών οχημάτων παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κρατήσεις εισιτηρίων για διαφορετικές ημερομηνίες και διαφορετικούς προορισμούς

Επιλέξτε πολλαπλές διαδρομές και σημειώστε έως 4 που επιθυμείτε. Το σύστημα του TRAVEL FERRY θα φροντίσει να εμφανιστούν μπροστά σας τα δρομολόγια που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν σε μία μόνο κράτηση!

{{ item.message }}
{{ item.message }}