Ταξίδι με Πλοίο

Οικονομική περίοδος ταξιδιών

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αυξάνονται όταν μειώνεται η διαθεσιμότητα. Επομένως, αν κάνετε την κράτησή σας νωρίς, μπορείτε να εξασφαλίσετε έναν φθηνότερο ναύλο..

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας και μείνετε πάντα ενημερωμένοι για τις προσφορές!

Επιβίβαση στο πλοίο χωρίς εισιτήριο

Δεν μπορείτε να επιβιβαστείτε χωρίς το έντυπο ή το ηλεκτρονικό εισιτήριό σας. Η επίδειξη του αριθμού κράτησης ή του αριθμού του εισιτηρίου δεν είναι αρκετή για την είσοδό σας στο πλοίο.

Επιβεβαίωση ώρας αναχώρησης

Δεν είναι υποχρεωτικό να επιβεβαιώσετε την ώρα αναχώρησης του πλοίου σας, ωστόσο σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών ή απεργιών, καλό είναι να είστε ενημερωμένοι. Καλό θα είναι, όταν κάνετε κράτηση, να εισάγετε ένα κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα μπορούν να σας στείλουν κάποιο μήνυμα που αφορά το δρομολόγιο σας. Το TRAVEL FERRY φυσικά καταβάλει κάθε προσπάθεια να σας στέλνει την απαραίτητη πληροφορία αμέσως μόλις έχει την επίσημη ενημέρωση των λιμενικών αρχών ή ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Χρονικό διάστημα πριν την αναχώρηση στο λιμάνι

Προτείνουμε να βρίσκεστε τουλάχιστον μία (1) ώρα πριν στο λιμάνι για ταξίδια εντός Ελλάδας, καθώς η επιβίβαση ξεκινά 2 ώρες πριν την αναχώρηση. Σύμφωνα με το νόμο 3709/2008, ο επιβάτης υποχρεούται να προσέρχεται στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου και να φέρει το όχημα στο χώρο αναμονής φόρτωσης 1 ώρα πριν τον απόπλου. Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, καλό θα είναι να είστε δύο (2) ώρες πριν στο λιμάνι.

Διαδικασία επιβίβασης

Οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Η ακτοπλοϊκή εταιρεία έχει το δικαίωμα να μην επιτρέψει την επιβίβαση σε επιβάτες που δεν έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να φορτώσουν και να εκφορτώσουν τα οχήματά τους και να αποβιβάζονται από αυτά, πριν από τη φόρτωσή τους στο πλοίο.
Η σειρά προτεραιότητας φόρτωσης των οχημάτων καθορίζεται από τους Κανονισμούς Λιμένα κάθε Λιμενικής Αρχής, στη περιοχή της οποίας γίνεται η φόρτωση.
Αν κάποιος επιβάτης επιθυμεί να αποβιβασθεί πριν την αναχώρηση του πλοίου, τότε πρέπει να το δηλώσει στο Λογιστήριο του πλοίου και να πάρει μαζί του τις αποσκευές και το όχημά του, αν είναι εφικτό να μετακινηθεί από τον χώρο στάθμευσης του πλοίου.

Web check in λειτουργία

Με το web check in που παρέχουν κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες έχετε τη δυνατότητα να παραλάβετε το εισιτήριο σας ηλεκτρονικά συνήθως 48 ώρες πριν από το ταξίδι σας.
Υπάρχει σχετικό εικονίδιο για το web check in δίπλα στις εταιρείες, σε κάθε δρομολόγιο που θα συναντήσετε, κατά τη διαδικασία κράτησης.
Όταν ολοκληρώσετε την κράτησή σας, θα βρείτε στη σελίδα και στο email επιβεβαίωσης κράτησης το link για τη διαδικασία του web check in.
Πατώντας το καταλήγετε στη σελίδα της ακτοπλοϊκής εταιρείας, η οποία ζητάει συγκεκριμένους κωδικούς για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, τους οποίους έχετε ήδη λάβει στο email επιβεβαίωσης με τίτλο “web check in”.

Σημειώστε ότι τo web check in αφορά την κάθε ακτοπλοϊκή εταιρεία ξεχωριστά και όχι τη συνολική κράτηση, που μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μία ακτοπλοϊκές εταιρείες. Τέλος, μπορείτε να επιβιβαστείτε στο πλοίο με το boarding pass που θα λάβετε ηλεκτρονικά από την εταιρεία.

Εγκυμοσύνη και ταξίδι με πλοίο

Οι κανόνες για ταξίδια εγκύων γυναικών εξαρτώνται από την εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία. Ισχύει γενικά ότι επιτρέπεται να ταξιδέψετε αν είστε έως και 28 εβδομάδων έγκυος, την ημερομηνία του ταξιδιού και όχι της κράτησης.
Αν είστε πάνω από 28 εβδομάδες την ημερομηνία του ταξιδιού, πρέπει να έχετε ιατρικό πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει ότι μπορείτε να ταξιδέψουν.
Αν είστε 28 εβδομάδων ή και παραπάνω, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας πριν κάνετε κράτηση.

Κάπνισμα στο πλοίο

Το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο στους καθορισμένους χώρους των εξωτερικών ανοικτών καταστρωμάτων. Με βάση τον υπ’ αριθμόν 3730 νόμο του Υπουργείου Υγείας, από 1η Ιουλίου 2009 απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες των πλοίων.

Άτομα με ειδικές ανάγκες ή μειωμένη κινητικότητα

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία συνεργαζόμενη με την διαχειριστική αρχή του λιμανιού υποχρεούνται να διασφαλίσουν την ανεμπόδιστη μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες ή μειωμένη κινητικότητα και να προσφέρουν κάθε απαραίτητη βοήθειας, όχι μόνο στην επιβίβαση και αποβίβαση αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αν έχετε ειδικό εξοπλισμό, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή με τις λιμενικές αρχές.

{{ item.message }}
{{ item.message }}