Τύποι Εισιτηρίων - Εκπτώσεις

Διαφορετικές κατηγορίες επιβατών

Οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες ορίζουν τις εξής βασικές κατηγορίες επιβατών:

  • Ενήλικες, οι επιβάτες άνω των 10 ετών.
  • Παιδιά, οι επιβάτες από 5 έως 10 ετών.
  • Βρέφη, οι επιβάτες μικρότεροι των 5 ετών.

Ωστόσο, οι ηλικίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Εισιτήριο για παιδί ή βρέφος

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν μειωμένους ναύλους για τα βρέφη και τα παιδιά. Συνηθίζεται επιβάτες έως 5 ετών να ταξιδεύουν δωρεάν. Ωστόσο, εκδίδεται κανονικά εισιτήριο με τιμή που ισούται με μηδέν ευρώ (0€). Άτομα ηλικίας από πέντε (5) έως και δέκα (10) ετών, τα παιδιά δηλαδή, έχουν συνήθως έχουν έκπτωση 50%.
Σημειώστε ότι κάθε ακτοπλοϊκή εταιρεία ορίζει διαφορετικά τα όρια ηλικίας για τους τους μειωμένους ναύλους.

Άλλες εκπτωτικές κατηγορίες εισιτηρίων

Εκπτώσεις εισιτηρίων συναντάμε σε αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες για Έλληνες φοιτητές, Πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, Στρατιωτικούς.

Προσφορές ακτοπλοϊκών εταιρειών

Οι προσφορές που εφαρμόζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν λείπουν από το σύστημα του TRAVEL FERRY! Η τιμή υπολογίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κράτησης που πραγματοποιείτε, , χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι εσείς. Το TRAVEL FERRY σας δίνει αποτελέσματα, συνυπολογίζοντας όλες τις διαθέσιμες προσφορές των ακτοπλοϊκών εταιριών ακόμη και να δεν τις έχετε επιλέξει. Αν κάποια ακτοπλοϊκή εταιρεία παρέχει loyalty card, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία αυτής κατά την διάρκεια της κράτησής σας.

Φοιτητές που δικαιούνται έκπτωση

Οι φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων έχουν έκπτωση σε όλες τις διεθνείς γραμμές, καθώς και εκείνοι που κατέχουν τη διεθνή φοιτητική κάρτα ISIC. Για δρομολόγια εντός Ελλάδος, την φοιτητική έκπτωση δικαιούνται φοιτητές όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων που κατέχουν έγκυρο πάσο. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες παρέχουν έκπτωση και στους κατόχους της κάρτας ISIC (π.χ.. Blue Star Ferries, Minoan Lines, Superfast Ferries, ANEK Lines, Saronic Ferries). Επιβεβαιώστε τις εκπτώσεις αυτές, με μία επίσκεψη στη σελίδα της κάρτας ISIC. Η έκπτωση ανέρχεται συνήθως στο -25-50%, ανάλογα την εταιρεία και την περίοδο.

Εισιτήρια "Early Booking" "Ειδικής Προσφοράς

Πολλές φορές μπορεί να συναντήσετε εισιτήρια με μειωμένη τιμή ή σε ειδική προσφορά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα εισιτήρια αυτά είναι περιορισμένα στον αριθμό και συνήθως θα μπορείτε να τα βρείτε διαθέσιμα σε κρατήσεις αρκετούς μήνες νωρίτερα από το ταξίδι. Το TRAVEL FERRY φυσικά ενημερώνετε για αυτά, όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι συνήθως τέτοια εισιτήρια δεν τροποποιούνται ή ακυρώνονται.

Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη (Μ.Α.Ν)

Ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη είναι προσωπικός και εκδίδεται μία φορά. Ο αριθμός αυτός αφορά τους μόνιμους κατοίκους και τους μόνιμα απασχολούμενους των ελληνικών νησιών αλλά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί.

Για τους ιδιώτες, τις οικογένειες και τους επαγγελματίες με Μ.Α.Ν. εξισώνεται το κόστος μεταφοράς με πλοίο, με το κόστος των χερσαίων μεταφορών, καθώς είναι δικαιούχοι του Μεταφορικού Ισοδύναμου. Χρησιμοποιήστε το Μ.Α.Ν. κατά την κράτηση του ακτοπλοϊκού σας εισιτηρίου από το TRAVEL FERRY και λάβετε στο τέλος του μήνα τα χρήματα που σας αντιστοιχούν. Η όλη διαδικασία, έκδοσης του M.A.N. καθώς και η επιστροφή των χρημάτων, πρέπει να γίνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Εξαρτώμενα μέλη  και παιδιά δικαιούνται Μ.Α.Ν., μόνο εφόσον έχουν δηλωθεί στην φορολογική δήλωση του βασικού δικαιούχου.

{{ item.message }}
{{ item.message }}