Ακτοπλοϊκά Για Ηράκλειο

Η πόλη του Ηρακλείου,αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Κρήτης. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι γεμάτη  ζωή, διεθνούς φήμης αξιοθέατα και παραδοσιακές ταβέρνες. Εκεί βρίσκεται και το ανάκτορο της Κνωσού ιδανικό για μια επίσκεψη στην αρχαία ιστορία.

Προτάσεις:

  • Η πρώτη βόλτα στο Ηράκλειο αξίζει να γίνει στην οδό της 25ης Αυγούστου. Βόλτα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο καθώς στον πολύ γνωστό αυτόν δρόμο βρίσκονται κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης όπως η Ενετική Λόντζα ,ο ναός του Αγ.Τίτου και η Πλατεία των Λιονταριών.
  • Πέρα όμως από τα πιο σύγχρονα αξιοθέατα να μην ξεχάσει κανείς την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο που θα προσφέρει στον επισκέπτη γνώση για όλες τις ιστορικές περιόδους της περιοχής και κυρίως της Μινωικής.
  • Μόλις στα 5χλμ από το Ηράκλειο δεσπόζει η Κνωσός,το μινωικό ανάκτορο του βασιλιά Μίνωα που εκτός από την ομορφιά του και την ιστορική του αξία, διατηρεί ανεξίτηλους τους μύθους για τον τρομερό Μινώταυρο.
  • Μία από τις βόλτες που οπωσδήποτε πρέπει ο κάθε επισκέπτης της πόλης να πραγματοποιήσει είναι αυτή στα Ενετικά Τείχη. Πέρα από ένα πολύ όμορφο περίπατο ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να δει και τον τάφο του μεγάλου κρητικού λογοτέχνη Νίκου Καζαντζάκη.

Δείτε ακόμα

{{ item.message }}
{{ item.message }}